Inkonst

14–15/9
David Wiberg “Det gulliga pojkslemmot”

Föreställningen är inställd

Tyvärr har föreställningarna av David Wibergs ”Det gulliga pojkslemmot” blivit inställda pga sjukdom. I dagsläget vet vi inte om David kan komma tillbaka vid ett senare tillfälle för att spela istället, men vi jobbar på det. Vi beklagar det sena återbudet. Alla som köpt biljett kommer få pengar tillbaka via Kulturcentralen. Kontakta dem direkt för frågor kring detta.

Ung feministisk serietecknare möter bedagad kulturman i denna enpersonsföreställning om havererad manlighet och självbilder i upplösning.

Efter att ha gått till botten med sin inre tonårstjej Linnea i succéföreställningarna Svart tulpan och Dagboksanteckningar från ett källarhål, gör David Wiberg nu upp med sin inre gubbe. I Det gulliga pojkslemmot får vi möta malmöförfattaren Manne Törnlund, vedergällaren Niels och Linnea, som blivit 21 år, flyttat till Malmö och börjat göra serier.

Den pompöse Manne har passerat sin glansperiod: de kulturella referenserna och storverken hör 70­-talet till och bohempagen har blivit grå och spröd. När förlaget ber honom skriva en självbiografi anlitar han den unga, feministiska serietecknaren Linnea. Hon ska göra en serieroman om hans liv och bana väg in i den nya tid som han känner sig exkluderad ifrån. David Wiberg glider mellan karaktärerna i en humoristisk och poetisk föreställning om havererad manlighet, självbilder i upplösning och längtan efter att vara en tydlig person.

För att citera Mats Jonsson, chefredaktör på Galago: ”Den enda bra teaterföreställningen jag sett i mitt liv.”

”I David Wibergs hysteriskt roliga monolog ”Det gulliga pojkslemmot” får Kulturmannen slutligen sin dödskyss … (…) Wiberg visar på en imponerande bredd och rör sig obehindrat mellan rollerna som 21­-årig tjej, bedagad kulturman och en tredje, distinkt obehaglig roll, ett skinnhuvud med bomberjacka och jaktgevär” – Expressen

David Wiberg är komiker, skådespelare, manusförfattare och dramatiker. 1992 till 2003 var han med i humorkollektivet Varanteatern som bland annat gjorde performances, och underhållningsprogram. David har också medverkat i TV4:s humorserie Boy machine och långfilmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. I höst kommer Det gulliga pojkslemmot ut som bok på Atlas förlag.
David Wibergs hemsida

Text & med: David Wiberg | Regi: Paula Stenström Öhman | Musik & ljuddesign: Stefan Johansson & Min Stora Sorg | Koreografi: Malin Hellkvist Sellén | Samproduktion: David Wiberg, Paula Stenström Öhman & Lumor

80 min.
Svenska

Arrangör
Inkonst