Inkonst

13–14/12
Gustav Englund “EDEN”

Koreografiskt verk om Edens lustgård

Ett koreografiskt verk som tar sin utgångspunkt i den bibliska myten om Edens lustgård, vänder och vrider på idéer om natur, kultur och alienation.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ingen människa ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ dimma ▀▀▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀ Gud danade människan av stoft från jorden ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ planterade en lustgård ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ träd ▀▀▀▀ ljuvliga ▀▀▀▀▀ goda ▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ Gud befallde ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ må du fritt äta, men av

kunskapens träd på gott och ont skall du inte äta, ty när du äter av det, skall du döden dö.”

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀▀ ormen ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ”Ingalunda ▀▀▀▀ dö; men Gud vet, att när ni

äter ▀▀▀▀ skall era ögon öppnas, så att ni blir såsom Gud och förstår ▀▀ gott och ont ▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ hon ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ åt. ▀▀▀▀ han åt.

Då öppnades bådas ögon ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ gömde ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ansikte ▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ förskräckt ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ naken ▀▀▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ Gud ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ bedrog mig ▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ fiendskap ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ trampa sönder ditt huvud ▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀ Ty du är stoft, och till stoft skall du åter bli ▀▀▀▀

EDEN är ett koreografiskt verk; en gest som håller upp och bryter sönder våra samtida idéer om natur, kultur och autenticitet.

Gustav Englund (SE) är teaterregissör som bl.a. regisserat Tystnaden av Jörgen Dahlqvist, Tre systrar som inte är systrar av Gertrude Stein och Kain, Abel, boys will be boys av Annika Nyman. I sitt arbete undersöker han ofta hur en handlingsbaserad teater kan sammanföras med närvaroskapande koreografiska praktiker hämtade från det samtida dansfältet.

Rebecka Holmström (SE) är en Malmöbaserad konstnär och scenograf med intresse både för det konceptuella och det hantverksmässigt taktila. De egna arbetena rör sig ofta kring de psykologiska och sociala förskjutningar som uppstår genom traderandet av berättelser, varelser och kroppar.

André Kaliff (SE) är mimare och dansare, utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. Han har jobbat i en mängd olika konstellationer, alltid med fokus på det fysiska uttrycket. Bland föreställningar kan nämnas Sex Mimare, Sex Vita Hästar av Lars Rudolfsson på Orionsteatern, Dominoeffekten för nycirkuskompaniet Rapid Eye, och på senare tid dansteater för unga med Claire Parsons Co i föreställningarna And Then samt Signal.

Anton Andersson (SE) är ljusdesigner och tekniker, utbildad vid Stocholms dramatiska högskola. Bland föreställningar som han har arbetat med kan nämnas If ever in range på Dansens hus, Sorry (Bam Bam Frost, MDT) och 37,2 From her to eternity av Teatr Weimar.

Koncept & koreografi: Gustav Englund i nära samarbete med teamet | Scenografi & kostym: Rebecka Holmström |  Ljusdesign & teknik: Anton Andersson | Performer: André Kaliff | Mentor: Björn Säfsten | Foto: Milja Rossi | Med stöd av Konstnärsnämnden och Kulturrådet