Inkonst

21/11
VR-bio med Bombina Bombast

Hur ser en virtual reality-biograf ut?

Tre tisdagkvällar under hösten bjuds det på kvalitetsfilmer för VR i en avslappnad miljö.

Virtual reality (VR) är ett nytt format för film som möjliggör nya berättarformer. Frågan är dock hur de verk som skapas för VR bäst upplevs? Visst, du kan köpa ett headset och utforska utbudet hemma i soffan – men om du inte har råd med det? Eller inte vet var du ska börja leta? Eller tycker att konst är bäst när den upplevs i grupp och i samma fysiska rum?

Under tre kvällar på Inkonst kommer Emma Bexell och Stefan Stanisic från Bombina Bombast att presentera ett möjligt sätt att visa VR för ett gemensamt tittande. Programmet kommer att bestå av tre VR-filmer per tillfälle som visar på olika utvecklingar i relation till formatet.

Max 25 personer, först till kvarn i dörren gäller.

17 okt
Den första kvällen visar hur det senaste fem årens utveckling har format immersive storytelling. Vilka var pionjärerna och vad var det som drev dem att använda VR?

21 nov
Den andra kvällen är en trendspaning: hur ser det konstnärliga landskapet ut för en VR-filmskapare? Vilka premiärer har vi sett i år och vilka ser vi fram emot?

12 december
Den tredje kvällen tar hjälp av live-skådespelare för att skapa så kallad ”reaktiv VR” där det som visas i headseten ackompanjeras av fysisk interaktion.

Arrangörer
Bombina Bombast & Inkonst

 

  • 21/11 2017
  • 19.00 start 19.30
  • 100:-
  • 13 år