Inkonst

20/12
WIP #6

En jäkligt trevlig work in progress-bar för artister och verk ‘in the making’.

Efter två fantastiska WIP-kvällar i höst med 8 helt underbara artister på scen är det nu dags för säsongsavslutning.

WIP är en scen med låg tröskel och högt i tak där artister kan visa, testa och dela med sig av sitt pågående skapande, samtidigt som publiken får en smygtitt rakt in i den kreativa processen och möjlighet att höra hur artisten funderar kring sin konstnärliga process. Inkonst upplåter med WIP sin scen till sånt som är fint, fult, färdigt eller precis i startgroparna. Och så vill vi så klart dricka öl och och ha det jäkligt trevligt!

Vår alldeles egna dragartist/konferencierproffs Ziggi Willpower guidar dig genom alla kvällarna och intervjuar artisterna i sin mikro-talkshow.

Artist?
Vi välkomnar brusiga ljudlandskap, glittriga trikåer, tunga beats, skeva monologer och allt annat som kan tänkas florera i huvudena på Malmös aktiva konstnärer. Scenen är din! Läs mer och anmäl dig här.

Publik?
Kom och häng, drick nåt gott, lyssna och titta! Vi uppmuntrar alla; så väl publik som konstnärer att öppna upp för ett samtal kring verken – ställ frågor, kommentera, inspirera!

Artister

Artisterna för kvällens WIP annonseras här och på facebook de kommande veckorna.

WIP är ett experiment för att öka kontaktytorna inom det lokala kulturlivet som sträcker sig utöver de enskilda konstformerna. I kölvattnet av tidigare omgångar av WIP har nya samarbeten uppstått; både mellan deltagande konstnärer och Inkonst. Ett exempel är Inkonst ”Powder Room” med artister som RO-E och Yari Blue, som bägge deltog i WIP 2018. Med WIP vill vi på Inkonst uppmuntra till möten mellan aktiva konstnärer i Malmö, och ge dem och publiken möjlighet att kika in i varandras kreativa processer. Vi vill upplåta våra scener till sånt som är fint, fult, färdigt eller precis i startgroparna och skapa förutsättningar för hållbara konstnärsskap i staden.

Ett koncept utvecklat av Inkonst med stöd av Sparbanksstiftelsen

  • 20/12 2019
  • 19.30–22.30
  • Fri entré
  • 18 år