Inkonst

WIP – en work in progress bar

Efter succén under 2018 huserar  Inkonst åter igen WIP, en scen med låg tröskel och högt i tak där en kan visa, testa och dela med sig av sitt pågående skapande; helt enkel en jäkligt trevlig work in progress-bar.

WIP är ett experiment för att öka kontaktytorna inom det lokala kulturlivet som sträcker sig utöver de enskilda konstformerna. I kölvattnet av tidigare omgångar av WIP har nya samarbeten uppstått; både mellan deltagande konstnärer och Inkonst. Ett exempel är Inkonst ”Powder Room” med artister som RO-E och Yari Blue, som bägge deltog i WIP 2018.

Med WIP vill vi på Inkonst uppmuntra till möten mellan aktiva konstnärer i Malmö, och ge dem och publiken möjlighet att kika in i varandras kreativa processer. Vi vill upplåta våra scener till sånt som är fint, fult, färdigt eller precis i startgroparna och skapa förutsättningar för hållbara konstnärsskap i staden. Och så vill vi så klart dricka öl och supergott vin samtidigt.

För att knyta ihop säcken låter vi Inkonsts alldeles egna dragartist/konferenciersproffs Ziggi Willpower guida dig genom kvällarna och intervjuar alla artister i sin mikro-talkshow.

WIP kommer vara den 11 oktober, 15 november och 20 december.

Hur funkar det?
Upplägget för WIP är enkelt; scenen är din i 10 minuter. Vad du väljer att visa är upp till dig. Vi välkomnar brusiga ljudlandskap, glittriga trikåer, tunga beats, skeva monologer och allt annat som kan tänkas florera i huvudena på Malmös aktiva konstnärer. Vi uppmuntrar alla; så väl publik som konstnärer att öppna upp för ett samtal kring verken – ställ frågor, kommentera, inspirera!

På plats finns en scen (ca 4,5 x 3,3 m), PA, projektor, mikrofoner, dj-utrustning, ljusrigg, rökmaskin och ljudtekniker.
Det går också bra att använda golv, väggar och tak.
Varje akt har ca 20 minuter soundcheck innan öppning och det går bra att förbereda saker på plats om det behövs.
OBS: Det finns ingen backline (gitarrer, trumset, förstärkare osv) på plats.

 

Ansök nu!
Fyll i formuläret med information om dig själv, ditt konstnärsskap och ditt verk som du vill visa. Klicka även i samtliga datum då du kan medverka. Ansökningar sker löpande.

För frågor eller press: maila frida@inkonst.com

Med stöd av Sparbanksstiftelsen