fbpx
Inkonst

15/8
ANTI & PAGE 28: Audre Lorde – LITERATURE/TALK

Anti och PAGE 28 fortsätter sin gemensamma eventserie om ikoniska, queera texter.

Denna kväll kommer Audre Lordes samlade verk att stå i fokus. Judith Kiros och Shadi Angelina Bazeghi kommer att möta, tolka, reagera och agera hennes ord och gärning för Anti och PAGE 28 fortsätter sin gemensamma eventserie om ikoniska, queera texter. Denna kväll kommer Audre Lordes samlade verk att stå i fokus. Judith Kiros och Shadi Angelina Bazeghi kommer att möta, tolka, reagera och agera hennes ord och gärning för att utforska vad hennes texter kan betyda för oss idag. Dessutom kommer Lorde och hennes verk att introduceras av Shadi Angelina Bazeghi.

Audre Lorde (1934-1992) var en amerikansk poet, essäist och teoretiker som arbetade både skönlitterärt och akademiskt med frågor som rör ras, klass, sexualitet och kön. Hennes samlade verk innefattar allt från lesbisk kärlekspoesi till skarpsynta och inflytelserika texter om makt och strukturell rasism.

Judith Kiros (1989) är en svensk poet och journalist. Hon debuterade 2020 med “O” som tar sin utgångspunkt i Shakespeares “Othello” och undersöker, genom en hybrid av essä och dikt, teman som svarthet och kön i Sverige idag.

Shadi Angelina Bazeghi (1974) är en dansk-iransk poet och översättare som bland annat har översatt Audre Lorde till danska. Hon debuterade med “Vingeslag” 2015 och förra året publicerades hennes senaste diktsamling “Flowmatic”. Med sig på scen har hon författarna Fatuma Awil og Lesley-Ann Brown.

Anti är en litterär salong & kulturscen, ett förlag och en bokhandel/antikvariat med två adresser i Malmö. Vi producerar och arrangerar året om evenemang med internationella och lokala medverkande. Som förlag ger vi ut poesi, essäistik och prosa i original och i översättning.

PAGE 28 är en Malmöbaserad kulturförening för HBTQ-personer och driver sedan maj 2021 Sveriges enda HBTQ-bokhandel på Mitt Möllan. Vi är en mötesplats, queer kulturscen och ett efterlängtat andningshål i cisheterobruset.

Arrangemanget är ett samarbete med Inkonst.