fbpx
Inkonst

11/4
Bildvärld/Gränsland: Joanna Hellgren

Hur bildsätter man en dikt eller poetisk text? Vilken funktion har bilden i det poetiska berättandet och hur kan man arbeta med illustrerad poesi riktad till barn? Bildvärld/Gränsland presenterar Joanna Hellgren.

Dörrar öppnar: 18.00
Samtal och workshop: 18.30

BILDVÄRLD/GRÄNSLAND är en scen för alternativt bildberättande som vänder sig till illustratörer, formgivare, konstnärer och andra som är intresserade av bildberättande. Vårens program utgår från temat “Berättande bortom orden” och fokuserar på bildens viktiga, ofta oumbärliga, roll i bilderboksberättandet. Vi lär oss om Silent books (textlösa böcker) och bild som poesi genom föreläsningar, samtal och konstnärligt utforskande workshops.

Hur bildsätter man en dikt eller poetisk text? Vilken funktion har bilden i det poetiska berättandet och hur kan man arbeta med illustrerad poesi riktad till barn? Joanna Hellgren håller en föreläsning med utgångspunkt ur sin medverkan i den unika antologin för barn ”En bro av poesi” och vi samtalar kring hennes erfarenheter av att illustrera poetiska texter. Efter föreläsningen håller hon en workshop där besökarna själva får illustrera poesi.

Joanna Hellgren en är serietecknare och illustratör som arbetar med bilderböcker, kapitelböcker och serier. Hennes serietrilogi Frances har belönats med Urhundenplaketten 2010 och med Expressens Heffaklumpen 2012. Hon medverkar även i ”En bro av poesi” som gavs ut av Svenska Akademin 2021.

I samarbete med Inkonst. Med stöd av Region Skåne.