fbpx
Inkonst

11–13/4
Cosmetic demons: a choreographic salon – Sindri Runudde

Välkommen in till frisörsalongen där dina inre demoner får ta plats, delas och firas! I en extravagant kväll är publiken med om en kosmetisk transformation där fantasier och drömmar varvas med direkta möten

DATUM: 11/4 (PREMIÄR), 12-13/4
DÖRRAR: 18.30

PÅ SCEN: 19.00
SPRÅK: INGET
SPELTID: 75 MIN

I Cosmetic Demons: A Choreographic Salon är frisörsalongen en plats där skvaller, känslor och personliga processer synliggörs. Framför stolarna – där spegeln brukar vara – står nu en dansare. Tre frisörer, tre kunder och tre dansare leker fram en koreografisk idé som blir till en salong.

Med en uppslukande upplevelse blickar du in i en social plats och genom dansens transformativa handlingar blir intimiteten mellan frisör och kund centralt. Genom nyfikenhet utmanar Sindri publiken och med visuella förskjutningar skapas ett metaforiskt rum att vara tillsammans i. 

Verket utvecklas under 2023 och har premiär på Inkonst, Malmö i april 2024. Samproducerad av Dansens Hus Stockholm, Norrlandsoperan och Inkonst, Malmö med stöd från Kulturrådet, nordisk kulturfond, Konstnärsnämnden. Produktion av Sindri Runudde och Nordberg Movement.

BIO:

Sindri Runudde är dansare och koreograf, utbildad i dans vid Stockholms Konstnärliga Högskola och har även en internationell nycirkusutbildning. Sindris arbete kännetecknas av ett humoristiskt och lekfullt uttryck som använder kroppens uppmärksamhet och sinnesfulla danspraktiker, blandat med personliga berättelser, text och sång. Sindri arbetar utifrån queera perspektiv och en tillgänglighetspolitisk agenda. Hen är verksam både i Sverige och internationellt, inom institutioner och som frilansande skapare av egna verk och som dansare för andra koreografer.

CRED:

Koreografi och text: Sindri Runudde
Répétiteur och konstnärlig assistans: Maia Means
Dansare: Brittanie Brown,  Linn Ragnarsson & Olivier Muller. Víctor Pérez Armero
Koreografisk assistans och demoniskt yttre öga: Halla Ólafsdóttir
Kompositör och ljuddesign: Andreas Tilliander
Ljusdesign: Jonatan Winbo
Kostym och scenografi: Hanna Kisch och Sindri Runudde