fbpx
Inkonst

21/11
Debutantscen Malmö Final 2022!

Årets sista Debutantscen Malmö gästas av inga mindre än Nicolas Lunabba, Jens Mikis, Anna Arvidsdotter och Merima Dizdarević.

Dags för final – nu river vi av årets sista Debutantscen Malmö!

Vi kommer som brukligt att gästas av fyra förstlingsförfattare som alla har anknytning till Skåne på olika sätt:

Nicolas Lunabba, mest känd som verksamhetsansvarig på organisationen Helamalmö och en stark röst i samhällsdebatten, debuterar med “Blir du ledsen om jag dör” på Natur & Kultur.

Jens Mikis gör debut som kriminalförfattare med “Heder och bröder” på Storge förlag. Han är personalvetare och legitimerad gymnasielärare i samhällsvetenskap och filosofi, med erfarenhet av att vara lärare på några av Malmös socialt utsatta skolor.

Anna Arvidsdotter, känd från Debutantscen sommar 2021 och en av eldsjälarna bakom Ord på scen, lyrikdebuterar med “Händer att hålla i” på Lil’lit förlag.

Merima Dizdarević, debuterar med “långt från ögat långt från hjärtat” hos Albert Bonniers förlag. Hon arbetar med en multidisciplinär och flerspråkig konstnärlig praktik och har en masterexamen i litterär gestaltning från HDK Valand.

Dörrarna öppnas 19:00!

Debutantscen Malmö har fortsatt ett samarbete med de regionala skrivarutbildningar och varje tillfälle erbjuds minst en aspirerande författare från någon av dessa utbildningar möjlighet att läsa ur ett pågående projekt. Så även till denna sprakande finalgång.

Värdar för Debutantscenen står Maria Maunsbach, författare, krönikör och klubbarrangör och Marthina Elmqvist, moderator med flera års erfarenhet från kulturvärlden i Sverige och Danmark, och tidigare litterär agent.

Debutantscen Malmö startade i februari 2021 och görs i samarbete med KRUT på Malmö Stadsbibliotek och med stöd från Statens Kulturråd.