fbpx
Inkonst

23/5
Debutantscen Malmö Special: Förläggarna säger sitt!

En scen för debuterande och aspirerande författare

Dags för Debutantscen Malmö att ta sig ett snack med dem som ser till att våra debutanter får en debut: förläggarna! Vi har bjudit in fyra förläggare från olika förlag som alla har arbetat med skånska debutanter:

Maria Såthe från Wahlström & Widstrand som har gett ut Sofia Rönnow-Pessah (Männen i mitt liv) och Alba Mogensen (Hon den roliga).

Jakob Nilsson från Bokfabriken som bland annat jobbat med Anna Breitholtz Monsén (Stranden) och Annika Torstensson (Spår av Liv).

Marie Pettersson från Ellerströms som är förläggare för Johanna Frid (Nora eller Brinn Oslo brinn).

Håkan Bravinger från Norstedts som bland annat är Tone Schunnessons (Tripprapporter) förläggare.

Kvällen kommer bjuda på samtal om hur man som förläggare resonerar kring att välja ut och presentera helt nya författarskap och lite annat smått och gott. Vi har också bjudit in elever från skrivarlinjerna som kommer att läsa för oss.

Kvällen gör vi stolt samarbete med vännerna på Inkonst – som kommer vara vår samarbetspartner hela året!

Värdar för Debutantscenen står Maria Maunsbach, författare, krönikör och klubbarrangör och Marthina Elmqvist, moderator med flera års erfarenhet från kulturvärlden i Sverige och Danmark, och tidigare litterär agent.

Debutantscen Malmö startade i februari 2021 och görs i samarbete med KRUT på Malmö Stadsbibliotek och med stöd från Statens Kulturråd.

Debutanscens instagram

  • 23/5 2022
  • 19.00-21.00 / På scen 19.30
  • Free
  • FB