Inkonst

4/4
Debutantscen Malmö – spring 2022

Debut writers reading and talking about their work.

Debutantscen Malmö kör igång med programmet för 2022. Det blir nu endast “live on stage” med både författare på scenen och publik i lokalen i ett nytt samarbete med Inkonst. Detta är det första av fyra debutantscener för i år.

Vårscenen kommer som brukligt att gästas av fyra förstlingsförfattare som alla har anknytning till Skåne på olika sätt:

Henrik Möller, mest känd som hela Malmös filmskapare, romandebuterar med “Bödeln i Malmö” på Vertigo förlag.

Farshid Jalalvand, mikrobiolog och kulturskribent, debuterar med “Apan & Filosofen” hos Fri Tanke.

Malin Fjellborg, sprungen ur skrivarlinjer på Gotland och Landskrona, debuterar med “Kanske är det längtan” på Vox by Opal.

Dana Sederowsky, bildkonstnär och fotograf, ger för första gången ut ett verk i bokform med “Separat” hos Art & Theory Publishing.

Debutantscen Malmö har fortsatt ett samarbete med de regionala skrivarutbildningar och varje tillfälle erbjuds minst en aspirerande författare från någon av dessa utbildningar möjlighet att läsa ur ett pågående projekt. I årets första samarbete hälsar vi Skurups folkhögskola hjärtligt välkomna tillbaka!

Värdar för Debutantscenen står Maria Maunsbach, författare, krönikör och klubbarrangör och Marthina Elmqvist, moderator med flera års erfarenhet från kulturvärlden i Sverige och Danmark, och tidigare litterär agent. Debutantscen Malmö startade i februari 2021 och görs i samarbete KRUT på Malmö Stadsbibliotek och med stöd från Statens Kulturråd.

Debutanscens instagram