fbpx
Inkonst

25/11
Förbjuden kulturvecka: Ramy Essam med band

Ramy Essam är musikern som blev en av arabiska vårens frontfigurer. Hans progressiva musik har förts till de internationella scenerna och han har gjort sig till en tydlig röst för social rättvisa världen över. Nu tillbaka i Malmö på Inkonsts scen för att framföra sin nya skiva Megharabiin (Outsiders) och ett urval av andra sånger. Kom till Inkonst för en oförglömlig konsert. Fri entré, först till kvarn!

Ramy är en av frontfigurerna i den arabiska våren 2011 och har fört sin progressiva musik ut till de internationella scenerna. Musiken rör sig fritt mellan rock, grunge, hårdrock och hiphop. Allt med tydliga egyptiska influenser. Han sjunger på både egyptiska, arabiska och engelska. Från Egyptens gator och torg, till hela världen som scen idag, har Ramy gjort sig till en tydlig röst för social rättvisa och mänskliga rättigheter världen över. Som en direkt följd av sina framträdanden blev Ramy Essam fängslad och förföljd i Egypten, han gick därefter i exil och fann en fristad genom fristadsprogrammet ICORN i Malmö. 

Med sitt senaste album Metgharabiin (Outsiders) berättar han om ett liv i exil och lyfter de aktivister som tystats, fängslats eller drivits till exil.

Konserten är gratis! Inga biljetter. Först till kvarn.

Medverkande:  Ramy Essam med band

Läs mer om Förbjuden kulturvecka här.

Arrangör: Inkonst & Dawit Isaak biblioteket

  • 25/11 2023
  • 20.00, på scen 21.00
  • Gratis
  • Facebook