fbpx
Inkonst

6/12
Jazz i Malmö: pawky + support: TRANESPOTTING

En kvintett som med lekfulla riff, glada synthar, abstrakta flöden och oväntad tonalitet tar musiken ett steg ut ifrån den traditionella Jazzen.

Plats : Inkonst, Bergsgatan 29, Malmö
Datum : onsdag 6 december
Tid : 19:30 , ( Insläpp 19.00 )
Entré:120. Medlem Jazz i Malmö: 90 kr. Student/pensionär: 70 kr.

pawky är en Malmöbaserad kvintett driven av Alice Hernqvist och Aaron Mandelmann. De har satt ihop några av den unga jazzens frontfigurer som präglas av både teknisk briljans, finess och improvisatorisk djärvhet. Kompositionerna tar avstamp i den akustiska jazzen men sträcker sig långt ut över genregränserna. Det detaljerat genomkomponerade varvas med det öppna och fria med stor plats för oväntade initiativ. Genomsyrad av en blandning av lekfulla riff, glada synthar, naiva melodier, abstrakta flöden och oväntad tonalitet, tar musiken ett steg ut ifrån den traditionella jazzen och bildar ett helt eget sound där explosiv improvisation möter intrikat eftertänksamhet.

Alice Hernqvist – piano/synth
Aaron Mandelmann – bas
Hannes Bennich- altsax
Isak Ingvarsson – tenorsax
Emma Lönnestål – trummor
Vi välkomnar från Skurups Jazzlinje: TRANESPOTTING, en jazzsextett som hedrar John Coltrane. Repertoaren består både av låtar som saxofonisten själv skrev, samt låtar som idag är starkt förknippade med honom. Gruppen söker samtidigt nya perspektiv på dessa låtar med nyfikenhet och öppenhet i en oneklig atmosfär.
Bandet består av:
Sigrid Amalie Bratsberg: Sång
Elias Ekelöw: Altsaxofon
Viggo Shahnavaz: Gitarr
David Weissglas: Piano
Jacob Tjernström: Kontrabas
Elis Comén: Trummor