fbpx
Inkonst

3–25/3
Med livet som insats – Sara Khaledi och Arina Katchinskaia

If you could stand in front of the whole of Malmö with a megaphone, what would you like to say?

This event is in swedish.

Nora, Samina och Aida är tre unga tjejer i Malmö. De spelar basket, badar i Västra Hamnen och har kul tillsammans. I deras värld nås man sällan av den vuxna blicken. De löser det mesta själva. Så vad händer när de plötsligt får veta att deras kompis blivit skjuten och deras värld har vänts upp och ner? Vem kan de vända sig till när vuxenvärlden sviker? Vad gör det med en människa att växa upp i en stad där din adress klassas för en no-go-zone? Vad gör det med självbilden?

Det här är Nora, Samina och Aidas berättelse, en berättelse bland många i Malmö.

”Med livet som insats” är en föreställning där unga tjejers berättelser får ta plats på scen. Regissören och dramatikern Sara Khaledi har tillsammans med skådespelaren Arina Katchinskaia träffat och pratat med flera unga tjejer i Malmö som delat med sig av sina livshistorier och drömmar. Föreställningen är ett samarbete mellan Malmö Stadsteater, Fryshuset och Inkonst.

Urpremiär på Inkonst den 3 mars 2022. Spelas t o m 25 mars 2022.

I samband med de offentliga föreställningarna av Med livet som insats arrangerar Fryshuset Malmö och Malmö Stadsteater samtal som följer direkt efter föreställningen. Samtalen, som är cirka 30 minuter långa, inleds med en reflektion från en inbjuden gäst och moderatorn skapar ett samtal mellan gästen, föreställningens regissör och publiken.

Av Sara Khaledi och Arina Katchinskaia, baserad på intervjuer med unga Malmötjejer

Malmö Stadsteater

  • 3–25/3 2022
  • Doors: 17.30 / On stage: 18.00-19.30
  • 250:-
  • Recommended from 11 years
  • Tickets