20/10
Seminarium: Att föra någon annans talan – i samtal med Fanny Ambjörnsson
Hur närma sig någon som saknar den röst som vi ofta tar för given? Att ta emot omsorg eller uttrycka tillit - Varför värderas inte vissa förmågor i vårt samhälle högre? Vad kan vi alla lära av barnen som inte begränsas av föreställningar om genus, andra normer eller språkliga dikotomier?
20/10 18.00 – 19.30
Dörrarna öppnas 17.30
samtal/seminarium
Vi bjuder på fika och varm dryck!
Teckenspråkstolkar finns på plats!
Samtalet arrangeras av Inkonst och Kollaborativet inom ramen för Jag är tid, Jag är rum
Fanny Ambjörnsson är socialantropolog och genusvetare, verksam vid Stockholms universitet. Hon disputerade 2004 med I en klass för sig, om gymnasietjejers syn på genus och sexualitet, som följts av en rad uppmärksammade publikationer. Förra året kom den mer självbiografiska boken Om Nadja – En systers berättelse. Nadja föddes med en allvarlig hjärnskada och behövde assistans 24 timmar om dygnet. I boken vänder Ambjörnsson frågorna tillbaka till samhället. Vad säger Nadjas historia om oss och vår tid? Vad innebär det att vara människa i ett samhälle där utveckling, självständighet och framgång värderas så starkt?
Moderator: Ylva Gislén, författare och översättare
I samtalet med Fanny Ambjörnsson medverkar även Tove Mörkberg, kulturpedagog, författare och förälder till ett barn med funktionsnedsättning, Erika Svantesson, forskningskommunikatör, utbildad stödpedagog och förälder till barn med flerfunktionsnedsättningar samt Ellen Spens, scenkonstnär och projektledare i Kollaborativet.
Samtalet arrangeras av Inkonst och Kollaborativet inom ramen för Jag är tid, jag är rum – ett flerårigt konstnärligt och filosofiskt undersökande projekt som primärt riktar sig till barn och unga med flerfunktionsnedsättningar. Kollaborativet är en Malmöbaserad scenkonstgrupp verksamt i gränssnittet för rörelse, installation och performance. Maila annie@inkonst.com för platsbokning
Boken Om Nadja – En systers berättelse finns till försäljning vid seminariet.
27 oktober – 1 november finns scenkonstupplevelsen Jag är tid, jag är rum – En sinnlig upptäcktsresa att ta del av på Inkonst. För alla – oavsett språk, ålder och funktion.
Med stöd från Kulturrådet och Svenska Postkodstiftelsen
Foto: Jan-Åke Eriksson