fbpx
Inkonst

20/10
Stormens utgrävning – Profilteatern

Tantrasex, tiktok-mammor och naturvin. Vad kommer framtiden tycka om 2023? Teaterföreställning baserad på podcasten Stormens utveckling av Ola Söderholm, Liv Strömqvist och Jonatan Unge.

DATES 20/10
DOORS 18.00
ON STAGE 19.00
 
1h 45 min
Svenska

SLUTSÅLD.
FICK DU INGEN BILJETT? NU FINNS ÄNNU EN CHANS ATT SE FÖRESTÄLLNINGEN! KÖP BILJETTER TILL DEN 2/3 2024 HÄR.

Fristående föreställning baserad på podcasten Stormens utveckling av Ola Söderholm, Liv Strömqvist och Jonathan Unge som låtit Profilteaterns ensemble omtolka deras samtal till teater.

Föreställningen tar avstamp i framtiden för att få syn på samtiden. En grupp arkeologer har gjort ett banbrytande fynd från 2020-talet. De har funnit lämningar av så kallat ”content” – material från en podd som tydligen var väldigt populär då under den senkapitalistiska erans sista fas. Forskarna är mycket entusiastiska och förhoppningarna är stora. Äntligen ska vi få svar på frågor som: Hur såg en vanlig dag ut för en människa under den här perioden? Vilka liv levde egentligen alla dessa boomers, incels, högertroll och tiktok-mammor? Åt de babian? Hade de uteslutande tantrasex? Och framförallt: Varför var naturvin, brazilian buttlift och självhjälpsgurus viktigare än kollektiv handlingskraft? 

Hur har vi det egentligen i tre plus-samhället? Kan vi fortfarande bli berörda och på allvar ingå i en lyssna och svara-relation med en annan människa? Eller med ett konstverk? Få gåshud av musik? Profilteatern gör teater av Stormens utveckling – den samtidskommenterande podden i vilken Ola Söderholm, Liv Strömquist och Jonatan Unge med humor och skärpa lägger ut texten om aktualiteter och nutidsfenomen.

Stormens utgrävning är en djupdykning ner i frågor om narcissism, alienation och social acceleration. En unik och nära upplevelse av hur människor levde och tänkte på 2020-talet och framåt. Föreställningen bygger på dramatiserade poddprator från Stormens utveckling av Söderholm, Strömquist och Unge, som i början av 2023 snart har passerat 200 avsnitt. 

Profilteatern är en av Sveriges största fria teatergrupper och har sin bas i Umeå. Varje år turnerar Profilteatern och har sedan starten 1984 spelat teater för barn, unga och vuxna i hela landet. Profilteatern står för nyskriven dramatik, nyskriven musik, starka visuella uttryck och har ett feministiskt perspektiv i val av texter och iscensättning. Teatern drivs av sina medlemmar, i dagsläget fem personer, men under ett år arbetar mellan 20-30 personer i det stora teaterhuset på Umestan.

Medverkande
Dramatiserade poddprator av: Ola Söderholm, Liv Strömquist, Jonatan Unge  
Manusbearbetning: Lars Bringås
Scenografi och Kostym: Ulla Karlsson
Mask: Jessica Hedin Konstruktion
Attribut: Jacob Petersson
Musik och Ljuddesign: Malin Dahlström
Ljusdesign: Daniel Rudstedt
Produktion: Lina Hognert
Medverkande: Tobias Morin, Jessie Lewis skoglund, Sara Turpin och Acaymo Luis Valdes
Illustratör: Magnus Åström
Fotograf: Andreas Nilsson