Inkonst

26/3

Relationsinstitutet möter Lina Wolff

Författarsamtal om “De polyglotta älskarna” med den Augustprisade författaren.

Vilka blir vi genom våra relationer? Denna och andra relationsfrågor kommer att ställas till Lina Wolff med utgångspunkt i hennes Augustprisade roman “De polyglotta älskarna”. Kvällen arrangeras av Relationsinstitutet och samtalsledare är dess medgrundare Simon Ceder. 

Lina Wolffs roman “De polyglotta älskarna” vann förutom Augustpriset för årets svenska skönlitterära bok även Svenska Dagbladets litteraturpris. Även om Lina Wolff numera bor i Hörby är det de år hon spenderade i Sydeuropa som påverkat hennes författarskap – eller kanske kontrasten mellan de båda platserna. Romanen är en väv av personer och relationer vid olika tid och plats. I centrum för berättelsen står skånska Ellinor som en dag sätter in en kontaktannons: “Jag är trettiosex år gammal och söker en öm, men inte alltför öm, man.”

Relationsinstitutet arrangerade under 2016 en rad publika bokcirkelträffar på Inkonst. Vi läste och diskuterade Birgitta Stenberg, Gun-Britt Sundström, Elena Ferrante och några till. Även denna kväll ståren bok i centrum, “De polyglotta älskarna”, fast samtalet denna gång med författaren själv. Relationsinstitutet är en ideell förening som strävar mot att utmana och utforska normativa synsätt på relationer och arbetar för en ökad förståelse för relationers komplexitet.

Samtalsledare är en av Relationsinstitutets grundare Simon Ceder. I Relationsinstitutets regi har Simon Ceder sedan tidigare intervjuat tidigare Augustprisvinnarna Jonas Hassen Khemiri och Lena Andersson. Vid sidan av Relationsinstitutet är Simon Ceder forskare med ett intresse för människans tidiga evolution.

Malmö Litteraturfestival är en organisk stadsfestival. Festivalen är öppen för alla och skapas av de arrangörer som vill vara med och göra arrangemang under dagarna. Årets tema är Utanförskap. Välkomna till en nyskapande festival!

Arrangör
Relationsinstitutet och Inkonst i samarbete med ABF Malmö