fbpx
Inkonst

24/11
100 Lax – PotatoPotato

PotatoPotato firar 15 år i Malmö och bjuder på ett saftigt kalas! Det blir allt som hör en födelsedagsfest till, med present till publiken! Den stora frågan är, vem kommer att lämna salongen rikare än när den kom dit? I 100 LAX tar de konstnärliga ledarna plats på scenen i ett performance om pengar, framgång och värde.

DATES 24/11
DOORS 18.00
ON STAGE 19.00

250/200 kr
90 min
Svenska

Hösten 2008 såg PotatoPotato dagens ljus i Malmö och har sedan dess producerat över 100 unika teaterverk i samarbete med otaliga konstnärer världen över. PotatoPotato är Scenkonstkollektivet som inte låter sig stoppas! De spelade sig igenom pandemin med en uttagning till Scenkonstbiennalen och ett Kulturpris från Sydsvenskan. De såg till att Stockholm fick den internationella gästspelsscen för teater som staden saknade. När pandemin halvt tagit död på den fria kulturen såg PotatoPotato till att en ny frigrupp kunde starta, med en utlysning på 500 000 kronor i startkapital. De har beskrivits som ett närmast bisarrt ljus i mörkret under kristider. Nu är det dags att ge något alldeles extra till publiken!

PotatoPotato är en fri teater som skapar nya experimentella teaterföreställningar och andra arrangemang som fester, samtal och workshops. PotatoPotato skapar också performances och utvecklar nya metoder för att skapa teater. PotatoPotato driver egen scen i Sofielund i Malmö samt scenen Konträr i Stockholm.

CREDITS

Av och med: PotatoPotato
Ljus: Meike Deppert
Produktion: PotatoPotato