fbpx
Inkonst

30/8
Absurd Composition No. 12.1 – Absurdum Temporary Art

En dans blir till ord, blir till ljus, blir en sång, blir en handling. Artister från olika fält stämmer upp i en performancekonsert som mixar klassiska Fluxus-hänvisningar med nya innovationer.

DATUM: 30/8
DÖRRAR: 18.30

PÅ SCEN:  19.00
LÄNGD: 50 min
SPRÅK: SVENSKA/ENGELSKA

Efter en veckas residens på Inkonst, presenterar Absurdum Temporary Art, en performancekonsert som blandar klassiska Fluxus “scores” för scenkonst med nya innovationer.
Tillsammans med konstnärer från olika fält inom scenkonst utforskar vi materialen från ligger till grund för scenkonst, så som text och rörelsehänvisningar, grafiska hänvisningar och skisser, översatta från praktik till praktik. En dans blir ord, blir ljus, blir sång, blir handling. Målet är att skapa ett sömlöst flow av skapande där översättning och tolkning blir ett nytt språk, ett sätt att förstå. 

Genom experimentet följs kriterierna för Fluxuskonst:

Globalism
Art-life
Intermedia
Experimentalism
Slump
Lekfullhet
Enkelhet
Ombytlighet

Vi erbjuder också en öppen scen för er att testa klassiska “scores”, såsom Drip Music av George Brecht och Nivea Creme Piece av Alison Knowles med mera.
Detta är första tillfället av fyra veckor av experimenterande. De kvarstående tre tillfällena kommer hållas på olika platser i Malmö under hösten.

Med stöd från: Region Skåne.

BIO

Absurdum Temporary Art grundades 2019 och drivs av Lisa Mårtensson, dramaturg och regissör och Lotta Fahlén, musiker, kompositör och ljudkonstnär. Absurdum skapar uttänkt, ofta uppslukande konceptuell performancekonst och interaktiva ljudverk. Absurdum Temporary Art utforskar konstnärliga metoder och former och har collage, musik och ljudlandskap som grundläggande utgångspunkter i sina produktioner.

CREDS

Absurdum Temporary Art team: Lisa Mårtensson, Lotta Fahlén och Oliver Lindman med inbjudna konstnärer inom olika praktiker (TBA).

  • 30/8 2024
  • 19.00
  • GRATIS