fbpx
Inkonst

27–28/11
Inställt | AdeY “Chromatics”

Nakna kroppar och fotografi till tonerna av SØS Gunver Ryberg

På grund av de nya strängare restriktionerna och den ökade smittspridningen ställs tyvärr detta arrangemang in. Vi är såklart ledsna för detta men hoppas att ni förstår.

///

Nakna kroppar, fotografi och musik av SØS Gunver Ryberg. En intensiv resa i fysisk utmattning och mänsklig kontakt. Du är betraktaren, men samtidigt den som blir betraktad.

Chromatics är ett dansverk som ser på den dansande kroppen ur ett fotografiskt perspektiv.
Fyra performers på scen, helt sårbara för publiken och omgivna av diaprojektorer, utmanar tankar om nakenhet. Publiken bjuds in att uppleva den nakna kroppen från alternativa perspektiv, som uppmärksammar den mänskliga kroppens komplexitet och verklighet.

Verkets enkelhet skapar en kraftfull sårbarhet på för dansarna. De rör sig längre och längre in i utmattning med rörelser som blir gradvis mer intensiva – en enkel handskakning förvandlas till danser som är ömsom aggressiva, ömsom kärleksfulla, ömsom sorgliga. Det är en orädd konfrontation som drabbar åskådaren samtidigt som den uttrycker hela den mänskliga naturens komplexitet.

AdeY är en malmöbaserad koreograf och fotograf. Med sin bakgrund inom samtida dans och koreografi så skapar han bilder som utgår från kroppens balans, styrka och fysik.

Koncept, regi & scenografi: AdeY | Samarbete & på scen: Khamlane Halsackda, Daniel Jeremiah Persson, Brittanie Brown & Emelia Koberg | Ljus: Marcus Philippe Gustafsson & AdeY | Musik: SØS Gunver Ryberg | Samproduktion: Inkonst, Dansstationen | Med stöd av Stolt Scenkonst, Fotogalleri Vasli Souza, Galleri Grundstof (DK) & Bombina Bombast | Tack till Peter Sunesson, Uli Ruchlinski & Alexis Rodríguez Cancino

Längd föreställning: ca 60 min på fredagen och ca 90 min på lördagen pga special appearance av SØS Gunver Ryberg.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att säkerställa en trygg miljö på våra arrangemang.