fbpx
Inkonst

13/9
Afterwork med Publicistklubben

Aktuella ämnen debatteras av inbjudna gäster i Publicistklubbens afterwork

Bilden i fokus ­– Vi ser desperata människor falla från flyg som lämnar Kabuls flygplats efter Talibanernas övertagande av Afghanistan. Treårige Alan Kurdi dör när familjen flyr från Syrien. Han spolades upp på en strand i Turkiet och bilden spreds över världen. Vilka bilder publicerar vi och varför? Ett samtal om bildpublicering och etik.

Lokaljournalistiken och demokratin. Idag ingår nästan alla dagstidningar i någon av de stora dagstidningskoncernerna Bonnier och Gota Media. I juli stod det klart att Bonnier och Gota gemensamt köper Skånska Dagbladet och Norra Skåne. Vad händer med demokratin när några få äger lokaltidningarna på orten?
Debatt med berörda parter.

Nyfiken på – hur rapporterar man i ett katastrofområde? Möt prisbelönta Göran Engström som rapporterat från Afghanistan under 15 år.

Publicistklubben ordnar debatter och utfrågningar, också om kontroversiella ämnen som både kan vara jobbiga och upprörande. Den snabba utvecklingen inom journalistiken ger oss ingen tid att stryka medhårs. Vi gillar tydliga åsikter. Vi är helt enkelt inte i branschen för att skaffa oss bästa kompisar och spänner bågen om och när det behövs.
Publicistklubben bildades 1874. Skillnaden mellan den tidens tidningsutgivning och dagens intensiva medieflöden är enorm. Just därför är det viktigt att bära traditionen vidare – att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten. Publicistklubben är en ideell organisation utan anställda. Vi står varken på fackets eller arbetsgivarnas sida.
facebook.com/pk.sodra/