fbpx
Inkonst

14/6
Afterwork med Publicistklubben

Välkommen till säsongens sista AW!

Publicistklubben ordnar debatter och utfrågningar, också om kontroversiella ämnen som både kan vara jobbiga och upprörande. Den snabba utvecklingen inom journalistiken ger oss ingen tid att stryka medhårs. Vi gillar tydliga åsikter. Vi är helt enkelt inte i branschen för att skaffa oss bästa kompisar och spänner bågen om och när det behövs.

KVÄLLENS PROGRAM:

DET SKRIVS HISTORIA – HUR KLARAR VI DET?
Journalisterna Göran Rosenberg och Per Svensson samt medieforskaren Mia-Marie Hammarlin om nyhetsmedierna och Sveriges Natoansökan.

NÖJE PÅ STORT ALLVAR I 40 ÅR
Nöjesguiden startade i Malmö senvåren 1982. Grundaren Ajje Ljungberg och tidigare redaktören Maria G Francke, i dag Sydsvenskan, om att bryta publicistisk mark och föregripa gratistrenden.

VILKEN KOMPETENS SAKNAS?
Lars Mohlin, chefredaktör på Ystads Allehanda, om bristen på vikarier och hur en ung journalist lättast får sitt första jobb.

Dörrarna öppnas 17.30.
Samtalet streamas även via PK Södras Youtubekanal

Välkomna!


Publicistklubben
bildades 1874. Skillnaden mellan den tidens tidningsutgivning och dagens intensiva medieflöden är enorm. Just därför är det viktigt att bära traditionen vidare – att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten. Publicistklubben är en ideell organisation utan anställda. Vi står varken på fackets eller arbetsgivarnas sida. Publicistklubben spikar alltid programmet med ganska kort varsel, allt för att hålla ämnena så aktuella som möjligt. Se uppdaterat program och gäster på vår hemsida samt på www.facebook.com/pk.sodra

  • 14/6 2022
  • Dörrar 17.30 / På scen 18.00-20.00
  • Fri entré
  • FB