fbpx
Inkonst

10–11/2
[INSTÄLLT] aghili/karlsson “Shoresh/The ground is on fire”

Motstånd, poesi och civil olydnad

Kudzai Chimbaira, som var en del av föreställningen, har gått bort. Vi sänder vårt djupaste deltagande till familj, anhöriga och alla som fått chansen att arbeta med Kudzai. Detta är en förlust för hela scenkonstsverige.

Föreställningarna ställs därmed in och alla som har köpt biljett kommer bli kontaktade.

Ta hand om varandra. 
Kärlek och kraft från alla på Inkonst 

_______________________________________________

Den fristående uppföljaren till omdebatterade Marken Brinner fyller scenen med röster från internationella motståndsrörelser.

Shoresh/The Ground is on Fire är inspirerad av fyra samtida protester i europeiska och amerikanska städer och lyfter frågor om proteströrelser, motstånd och organisering för att vinna demokratiska rättigheter. Föreställningen är ett internationellt samarbete mellan svenska konstgruppen aghili/karlsson och fyra poeter från London, Los Angeles, Paris och Stockholm.

Detta är en fristående uppföljning på Marken Brinner – en föreställning om upplopp i Husby/Clichy-sous-Bois/Tottenham/South Central, som spelades på Ung Scen/Öst 2014. Trots sedan länge utsålda hus  blev Marken Brinner nedlagd efter bara en månads speltid och gav upphov till en av vår tids största svenska debatter om scenkonst och politik. Genom att påtala historiska och samtida exempel på civil olydnad uppmärksammar Shoresh/The Ground is on Fire folkets motstånd i en samtid där de styrande ges makten att definiera proteströrelserna.

“Art can educate the imagination.”

Angela Davis

aghili/karlsson (SE) består av Nasim Aghili (dramatiker och regissör) och Björn Karlsson (bildkonstnär och scenograf). De skapar föreställningar, installationer, offentlig konst och ljudverk som ofta behandlar erfarenheter av att leva i olika slags exil. Deras verk har bland annat visats i England, Mexiko, USA, Holland, Estland, Belgien, Norge och Sápmi.

Med: Nasim Aghili, Kudzai Chimbaira, Alejandra Goic | Text & regi: Nasim Aghili | Scenografi & kostym: Björn Karlsson |  Producent: MADDER/Maria Starck