fbpx
Inkonst

19–20/9
And the Bull – Cornelius

Ett performance vid ett köksbord som rör queer hjärtesorg, lust och kolonialism. Vad händer när den du älskar är omöjligt stor, omöjligt vild och i form av en tjur.

DATUM: 19–20/9
PÅ SCEN: 19.00
DÖRRAR: 18.30
TID: 90 MIN
SPRÅK: ENG

 

Han säger: Min mamma sa att jag har blivit brutal. Och det har jag.

Skriver på bänken.

Skriver på bordet.

Blir ett djur.

Ett performance för köksbordet, i hem, för små samlingar publik. ‘And the Bull’ hoppar mellan det episka och det mundana och från kropp till kropp.

Det är en dikt, kanske en fest, möjligen en monolog, kanske ett performance, måhända ett objekt, kanske ett skämt, eller sant.

‘And the Bull’ vidrör teman som queer förlust/hjärtesorg, begär, seperation, återgång och att vara tillsammans. Pasiphae sa det bäst till Daedalus: “Bygg mig en box så att jag kan få den tjurkuken i mig”. 

BIO

Cornelius är en konceptuell artist som jobbar med performance, poesi och objekt. Dom kombinerar hög teori, lågunderhållning och rigorös teaterträning – deras performances rör sig i gränszonen mellan teater, nattliv och koreografi. I över 15 år har Cornelius skapat drag och producerat själva stommen i deras skapande. Den röda tråden är samhörighet, queer framtid, teatraliskhet, form fuckery, feltolkningar, möten och skämt. Underförstått queer men trött på att säga det. De har uppträtt på olika platser i USA såväl som Europa.

Du kan hitta annat material från Cornelius här: bigpoetic.com, vivvys.com, och cornelius.art

CREDS

Skriven och framförd av Cornelius