Inkonst

2/2
Anne-Mareike Hess “Synchronization in process”

Härligt dystopisk dans till dronemusik

Tre humanoider söker efter en synkroniserad samklang med jorden och naturens urkraft för att återfinna sin mänsklighet.

I Synchronization in process befinner vi oss i en dystopisk värld där invånarna är satta i epileptisk trans. Hit bjuds publiken in till ett pulserande rum där ljud, ljus och tre människoliknande kroppar ger sig in i synkroniseringens subtila, allomfattande kraft. Spöklika figurer klädda i dräkter som för tankarna till både Star Trek och antroposofiska färger med munnarna på vid gavel som Skriet. Ett oroväckande lugn i de mjuka blå kostymerna som glimmar i meditativt geometriska former.

Synkronisering handlar om att närma sig varandra och att groova in och ur rytmer som kulminerar i en tät väv av sammanflätade relationer. Världen strävar efter global synkronisering, att tid och rum ska stämma överens överallt. Humanoiderna på scen längtar efter att kropp, ljud och ljus successivt upplöses in i varandra.

Den här retroliknande dystopiska världen rör sig till ett soundtrack av repetitiva ljud och förskjutna, disharmoniska rytmer. En tärd och sliten postapokalyptisk verklighet, som samtidigt glittrar i futuristiska drömmar om att det fortfarande finns en möjlighet att vända om och göra rätt.
 

Anne-Mareike Hess (LU/DE) är dansare och koreograf och flerfaldigt prisbelönad. Hennes verk har visats på ett flertal festivaler i Europa och Kanada. Som frilansande dansare och performer har hon också arbetat med bl a William Forsythe, Ingri Fiksdal och Rosalind Goldberg. Hon har visat sina verk flera gånger på Inkonst, både ensam och som del av duon Horwitz & Hess.

Koncept & koreografi: Anne-Mareike Hess | På scen: Sunniva Vikør Egenes, Naama Ityel, Anne-Mareike Hess | Scenografi & kostym: Katrin Fürst  | Ljuddesign: Marc Lohr | Ljusdesign: Brice Durand | Dramaturgi: Thomas Schaupp | Tack till: Jérôme Konen | Med stöd av: Centre de Création Chorégraphique Luxembourgeois TROIS C-L (LU), Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neimënster, FOCUNA – Fonds culturel national, Fondation Indépendance, Ministère de la Culture Luxembourg, Fonds culturel national Luxembourg, Botschaft des Großherzogtums Luxemburg in Deutschland, Dock11 Berlin, Tanzfabrik Berlin, Weld.