fbpx
Inkonst

21/11
Att skapa en myt

Bokrelease och samtal med Henrik Möller och Sara Granér.

Om du har som ambition att åka till Malmö och få på käften så kommer här några heta tips:

-Ta på dig en Helsingborgs IF-tröja och sätt dig på Ölcaféet en matchdag.

-Gå på en klassisk konsert och prassla med en godispåse. True story.

-Snacka skit om Henrik Möller inom en radie av fem kilometer från Nobeltorget.

Men det låter väl inte så trevligt, eller hur? Att ta på sig en Helsingborgströja alltså. Vad som däremot låter jävligt trevligt är det här författarsamtalet mellan Sara Granér och Henrik Möller. Den sistnämnda är nämligen i färd med att släppa en ny skräck/fantasybok med illustrationer av Lars Krantz.

Möller är ju mest känd för sina groteska och vidunderliga kortfilmer som fått en så stark kultstatus att när vi skulle visa ett urval av dem på Inkonst förra året så kunde vi bara släppa in en bråkdel av de som köade längs Bergsgatan. Men Möller och Lars Krantz har tidigare samarbetat kring två böcker där tematiken kretsat kring skräck och mysticism: Att bygga en Gud, inspirerad av en novell av Richard Stanley samt Vägen till Necronomicon, med sitt tydliga H.P Lovecraft-tema. Vi kommer visa filmversionerna av båda dessa!

Framförallt så kommer vi visa filmversionen av Möllers och Krantz nya bok, Att skapa en myt, med ett efterföljande samtal mellan de skyldiga och serietecknaren Sara Granér. Som eventuellt är den smartaste och roligaste personen i Sverige (källa: el_granero på Instagram).