fbpx
Inkonst

7/12
Aurora Halal (US) + Almaty

Brooklyn Bridge länkas samman med Öresundsbron under en av höstens pampigaste klubbnätter.

Aurora Halal

Aurora Halal är själva sinnebilden av vad amerikanarna kallar för self-made woman. I brist på vettiga alternativ i New York för elektronisk dansmusik började hon med sin klubbsatsning Mutual Dreaming i mitten på 2000-talet. När inte ljudet var tillräckligt bra på de ställen hon hustlade in sig på så fixade hon det själv. När inte det fanns spännande visuals blev hon VJ. En slags blandning mellan DIY-mentalitet och perfektionism som givetvis skulle landa i att hon både själv hamnade i DJ-båset samt började producera mycket av det som pumpades ut genom högtalarna.

Idag är Mutual Dreaming-kvällarna ett fundament i den Amerikanska östkustens dansgolvskultur och Aurora Halal själv turnerar världen runt som tokhyllad DJ. Från Atonal till Berghain, från till De School till Unsound så landar hon i Malmö efter en Indien-turné (!). Aurora Halal är en oförutsägbar DJ som rör sig drömlikt mellan mjuka och hårda texturer på ett sätt som ofta upplevs som direkt psykedeliskt för de som är lyckliga nog att få dansa framför henne. Släpp allt annat denna fredag.

Almaty

Almaty är regionens främsta fanbärare för den DJ-skola som rört sig bort från det mekaniska och tanklösa bankande som många både utanför och innanför scenen likställer med klubbmusik. Liksom Halal jobbar Almaty istället med mer drömska och hypnotiska tillstånd, men kryddar ofta dessa med breakbeats, vacker rave-nostalgi och framförallt en ypperlig fingertoppskänsla för hur man vrider igång eller plockar ner ett golv. Hennes första egna release, Gennaro på Naive, var precis så bra som vi alla visste att den skulle vara.