fbpx
Inkonst

1/11
Autumn Lights: ROVI, Feivel, Källor

Picknick-konsert med höstmys

I detta höstliga tillstånd vi befinner oss i styr vi upp den mysigaste konserten vi kunde komma på. Lite ljus och värme att ta med sig in i november. Tre musikakter och bring-your-own picknick. Ni hör, ni förstår!

Banda Idol och Paradise Hotel, medtag era bästa fredagssnacks, fruktsalladen, ostbrickan eller hämtpizzan, bänka er framför scenen och njut härlig musik tillsammans.

**Ta INTE med drycker, det kan ni köpa i baren.**

Vi bjuder på sagolik akustisk pop med skönsjungande ROVI, en eterisk blandning av elektroniskt och akustiskt från Källor, och malmöfavoriten Feivels vackert drömska indiepop i härligt trioformat. Kan ni tänka er nåt bättre en kall och ruggig höstkväll?

KÄLLOR
Mötet mellan en svensk popcellist och en indisk ambient musikproducent resulterar i en filmisk och experimentell blandning av klassiskt, pop, ambient och elektoniska influenser. Smäktande melodier, vibrerande ljudlandskap, och raka, enkla texter bjuder på en musikalisk och känslosam resa, där musiken får ta tid och växa. Den senaste tiden har duon tillsammans utforskat vad det innebär att vara hemma och att tillhöra något, och ikväll kommer de spela låtar från sin kommande EP på detta tema.
ROVI
”ROVI är singersongwritern vars sagoskogspop får dig att referera till färgstark film och ensam valsång i mörka vatten”
Musiken är stämningsfull, spännande och räds varken takt eller tonartsbyten. Med ett lekfullt pianospel och en stämningsfull röst skapas en fantastisk atmosfär du absolut borde ta del av. ROVI täcker hela spektrat, det känns stort och luftigt, lätt och känsligt och helt underbart!
FEIVEL
Efter flera år som pianist i Skilla tog Elin Hörberg artistnamnet Feivel för att få utlopp för sin egen musik. Sedan dess har hon bland annat släppt två EP:s, blivit omskriven på svenska och internationella musikbloggar, spelats på svensk och internationell radio och uppträtt och komponerat med artister som Dry the River (UK), Kristian Anttila (SE) och Gregory Alan Isakov (US). Feivel spelar drömsk indiepop med starka texter. Under 2016 hördes hennes låtar som soundtrack i Magnus och Fredrik Gerttens film ”Den Unge Zlatan” och i Discovery’s ”Ibrahimovic – Från Rosengård med mer än ett mål”. Hon har även gjort en egen tolkning på Coldplay & The Chainsmokers låt ”Something just like this” i P3 dyker upp.
”Vid sidan av starkt låtskrivande låter albumet fantastiskt. Jag älskar hur vartenda närvarande instrument fyller en funktion och hur vartenda frånvarande har dito effekt genom att inte sabotera. Hur Hörberg förlitar sig på styrkan i sin egen röst och hur rösten backar upp det tilldelade förtroendet. Hur det var fullt medvetet som My Mind and the Thunder Sky släpptes på internationella kvinnodagen. Hur texterna talar direkt från hennes emotionella patos. Nu är det inte längre bara en enskild låt jag förälskat mig i. Utan i tio till. Helsåld är vad jag fortfarande är.” – GAFFA, 2017 (SE)