fbpx
Inkonst

9/5
AW med Publicistklubben Södra

Pressfrihet i Afghanistan + sommarguide för nya publicister. OBS! På Inter Arts Center

OBS! På Inter Arts Center, ingång dörren bredvid Inkonst.

Den 9 maj slår vi upp dörrarna till Inkonst för ett spännande samtal om pressfrihet i Afghanistan samt en sommarguide för nya publicister!

Pressfrihet i Afghanistan
Afghanistan återfinns på plats 121 på Reportrar utan Gränsers World Press Freedom Index för 2019. Tre placeringar sämre än föregående år. Malmö Stads sjätte fristadsstipendiat, journalisten och poeten Mukhtar Wafayee, berättar om hur det är att arbeta som journalist i sitt födelseland.

Wafayee har varit nyhetschef för nyhetsbyrån Howayda, grävreporter för Daily Open Society och 8AM Daily samt presentatör för Mehr TV. 2017 belönades han med Afghan Journalists Centre’s (AFJC) The Journalist of the Year Award.

Samtalet leds på engelska av Csaba Bene Perlenberg.

Sommarguide för nya publicister
Sommaren innebär inte bara nyhetstorska utan även semestertider och för många unga journalister första steget in i branschen. Men hur tänker redaktionerna när de rekryterar sommarvikarier men även andra vikarier och fasta tjänster. Vilka krav ställs och vilket stöd får unga journalister? Och hur påverkar unga journalister publicistiken och formar morgondagens medielandskap?

I panelen:
• Susanne Lindén, Chefredaktör för Allers och tidigare redaktionschef på Kvällsposten
• Håkan Henriksson, administrativ chef vid Skånska Dagbladet
• Göran Eklund, redaktionschef och ansvarig utgivare SVT Nyheter Skåne och Helsingborg

Fler paneldeltagare kan tillkomma och paneldiskussionen leds av Cornelia Smedberg.

Evenemanget är gratis och öppet för PK:s medlemmar, journalister, allmänheten och journaliststudenter. Medlemskap kan ansökas här – tillgängligt med studentmedlemskap med billigare årsavgift. Inkonst-baren håller öppet för förfriskningar.

Ta gärna med en kollega, en nybakad journalist eller en härlig vän!

Arrangör
Publicistklubben Södra