Inkonst

5/4
Bildvärld/Gränsland: Emma Virke

Samtal och workshop om alternativt bildberättande.

BILDVÄRLD/GRÄNSLAND är en scen för alternativt bildberättande som vänder sig till illustratörer, formgivare, konstnärer och andra som är intresserade av bildberättande. Under våren utforskas det icke-linjära berättandet genom en serie samtal och workshops.

Kvällens gäst Emma Virke introducerar oss för formatet leporello (dragspelbok) genom samtal och workshop. Tillsammans med Emma undersöker vi hur man kan använda dragspelsbokens inneboende format med dess två olika sidor för att berätta en historia. Kan vi skapa en rundgång där det inte spelar någon roll vilken sida av boken som läses först? Eller kan vi skapa en spegling eller motsats som samverkar med den andra sidan? Under workshopen lär vi oss att vika varsin leporello som vi med hjälp av skisser och korta texter fyller med berättelser.

Emma Virke och är verksam som illustratör, bildkonstnär, författare och grafisk formgivare, utbildad till journalist och fotograf vid Högskolan i Kalmar och Arizona State University. Sedan 2010 har Emma illustrerat flera bilderböcker, bland annat “Kom dagen, kom natten”, en unik bilderbok i dragspelsformat med text av Åsa Lind, som också nominerades till Augustpriset 2020.

BILDVÄRLD/GRÄNSLAND VÅREN 22:
8 FEB: Marie Herzog
8 MARS: Siri Ahmed Backström
5 APRIL: Emma Virke
3 MAJ: Gita Wolf, Tara Books

Arrangeras av Marie Herzog i samarbete med Inkonst och Svenska Tecknare och med stöd av Malmö Stad.