Inkonst

8/3
Bildvärld/Gränsland: Siri Ahmed Backström

Samtal och workshop om alternativt bildberättande.

BILDVÄRLD/GRÄNSLAND är en scen för alternativt bildberättande som vänder sig till illustratörer, formgivare, konstnärer och andra som är intresserade av bildberättande. Under våren utforskas det icke-linjära berättandet genom en serie samtal och workshops.

Kvällens gäst är Siri Ahmed Backström som leder en workshop och presenterar sitt projekt VRIDA – VÄNDA – BLÄDDRA där hon arbetat i nya format och riktningar för att undersöka vilken sorts berättelser som uppstår där. Resultatet är ett antal snurrande, flikiga och fladdrande verk som tillsammans formar en berättelse om att finnas till. Projektet genomfördes med stöd från Konstnärsnämnden.

Siri Ahmed Backström är illustratör och författare, baserad i Stockholm. Hon har studerat illustration och grafisk design vid Konstfack och skrivit och illustrerat ett flertal böcker. Hon har haft utställningar bland annat på Grafikens hus i Mariefred och på Bildmuseet i Umeå. 2015 mottog hon tillsammans med författaren Karin Saler priset Snöbollen för årets bästa bilderbok, ”Dom som är kvar” (2014).

BILDVÄRLD/GRÄNSLAND VÅREN 22:
8 FEB: Marie Herzog
8 MARS: Siri Ahmed Backström
5 APRIL: Emma Virke
3 MAJ: Gita Wolf, Tara Books

Arrangeras av Marie Herzog i samarbete med Inkonst och Svenska Tecknare och med stöd av Malmö Stad.