fbpx
Inkonst

21/2
BLÄCK: Anneli Jordahl

Din utopiska litteraturscen

Gästande författare: Anneli Jordahl, författaren till den moderna klassikern Klass är du fin nog och aktuell med essän En orm med två huvuden.
Samtalsledare: Lotta Leon Vilde Wahl, f.d. bokhandlare för Hallongrottan som numera lägger programmet på Världskulturmuseerna i Stockholm.
Förpoet: Anna Arvidsdotter

Anneli Jordahl är en av Sveriges allra skarpaste när det gäller klassfrågor. Klass är du fin nog väckte starka känslor både när första utgåvan kom ut 2003 och andra utgåvan med tillägg kom ut 2018. Jordahls romaner har lika mycket feministiskt perspektiv som klass, en ovanlig och explosiv kombination som blir tydlig i Jordahls romaner, en av dem är Hundarna i Lafayette park som låter feminism möta klass som möter medborgarrättsrörelsen i USA och dess förgrundsgestalter med en ny blick på sambandet mellan dessa tre kamprörelser.

Genom historien har författare, konstnärer och musiker gått i förväg för skapandet av idéer om hur samhället kan skapas. Det är just detta Inkonst vill skapa en plattform för, en litteraturscen för de stora frågorna, för visioner och drömmar.

I en tid när ett tacktal grundat i normalt folkvett blir kallat ”Skandaltal” – vi pratar om när Malmöhjältarna Arre Arre tog emot priset på P3 Guld och sa det som måste sägas. Då behövs det mer än någonsin en utopisk litteraturscen som lyfter blicken mot framtiden och dagdrömmer om hur en utopisk verklighet där framme kan se ut.

Varmt välkomna till ett samtal om litteraturens kraft att förändra människor och världen.

  • 21/2 2020
  • 18.30 på scen 19.00
  • Fri entré
  • På svenska