fbpx
Inkonst

24/11
Black Box Disco Club: Anastasia Kristensen & CTRLS

Klubbvärldens Narnia är tillbaka.

“Well, sir, if things are real, they’re there all the time.”
“Are they?” said the Professor; and Peter did not quite know what to say.
― C.S. Lewis, The Lion, the Witch and the Wardrobe

Black Box Disco Club är klubbvärldens Narnia. Inkonsts svarta källare finns där hela tiden men det är mycket sällan som portarna står öppna för regionens alla ravers. Blott när stjärnorna står helt rätt ger baksidan på garderoben vika och trappan ner i mörkret uppenbarar sig. Ben Klock. Silent Servant. Fiedel. Nu är det dags igen.

Om man slår upp ”stjerneskud” i en dansk ordbok så får man upp en bild Anastasia Kristensen. Nej, vi skojar såklart. Det finns inga ordböcker i Danmark. Men Anastasia har på några få år fått se sig bokad Atonal, Unsound, Boiler Room Berlin, Berghain Säule, Fabric London och allt annat ni kan tänka er. Den rysk-danska DJ:n och producenten har helt enkelt tagit klubbvärlden med storm. Kanske är det hennes bakgrund i baletten som förklarar Anastasias osvikliga känsla för att skapa rörelse på dansgolvet? Lincoln Kirstein, som var med och grundade New York City Ballet, sa en gång att ”The domain of the ballet dancer is not earth but air.” Detta gäller även för Anastasia.

CTRLS har länge varit en av Europas bästa och mest säregna technoproducenter med bas i grymma Token records, och är därtill en helt lysande DJ. Ritual på Inkonst var sällan så bra som när Troels var med och lekte. På Black Box Disco Club kommer CTRLS att framföra ett speciellt hybridset där live-element och improvisation blandas med högsta möjliga skivvändarkonst. Lekfullt, smart och hyperdansant. = CTRLS