fbpx
Inkonst

5/10
Black Box Disco Club: DJ Stingray, Solid Blake, Rumina

RIP alla söndagsplaner första helgen i Oktober.

Det har ryktats om den här klubbnatten ända sedan DJ Stingray remixade Solid Blakes EP Mario för ett par år sedan. Nu är den här. Fem timmar av tunga basar och smattrande snares nere i vår svarta källare med två av av världens mest älskade klubbakter + Malmös rising star Rumina.

På Intonal har både elektrolegenderna Aux88 och Drexciyas Gerald Donald på besök. Nu fortsätter vi vår hommage till electrons stora hjältar med den maskbeklädde DJ Stingray, som också ingått i Drexciyas liveuppställning. Det låter kanske lite lustigt att säga men DJ Stingray är mer än en legend i den mening att han inte vilat på sina lagrar utan tagit electron vidare in i nya generationers hjärtan. En gigant i den elektroniska musikscenen, snart i en mörk källare nära dig.
En av DJ Stingrays protegéer hittar vi på samma golv: Solid Blake. Här i Malmö känner vi henne bäst som Emma, den galna men ytterst älskvärda skotten från Apeiron Crew. Men liksom Courtesy så har Emmas musikbana tagit rejäl fart och tillhör nu klubbvärldens toppskikt – inte minst imponerar hennes smarta och bastunga produktioner. Det är tur att både hon och Stingray är så djupt sympatiska, annars hade vi befarat att vi hade göra med en Sith-lord och hans apprentice.
På Lilla Scenen har vi också valt att göra något speciellt. Normalt sett brukar vi låta ett lokalt crew ta över den under BBDC, men Rumina (FNGRLCKN) är så förbannat bra att hon helt enkelt får göra precis vad hon känner för från öppning fram till 05. Det blir samtliga musikgenrer mixade på ett sätt som trotsar fysikens lagar.