fbpx
Inkonst

30/3
Black Box Disco Club: ND_Baumecker + Smokey

Portarna till Malmös mest älskade källare öppnas återigen för en vansinnigt dansant Berlin-Köpenhamn-connection.

”Är det öppet nere i källaren?” Är den vanligaste frågan vi får från klubbgäster.
”Kan vi vara nere i källaren?” Är den vanligaste frågan vi får från klubbarrangörer.

Svaret är nästan alltid nej. Det finns ypperliga skäl till det men vi ska inte tråka ut er med dem. Låt oss bara säga att pizza inte hade varit lika gott om man hade fått äta det varje dag. Eller, ok det var ett dåligt exempel. Men öl hade inte… ok, glöm det också. POÄNGEN är att det blir mycket festligare nu när vi inte öppnar upp källaren så ofta eftersom absolut 0 personer i Malmös klubbsväng kommer att missa den här mastodontfesten frivilligt. Begravningar och bröllop kommer skjutas upp och den som fyller jämt den 30/3 får helt enkelt förbereda sig på att äta tårtan i kön. Vissa saker går inte att kompromissa bort och Black Box Disco Club är en av dem.

ND_Baumecker är en oumbärlig del av Berlins elektroniska musikliv. Redan innan Berghain existerade så var Andreas Baumecker en flitig gäst i bakom skivspelarna på föregångarklubben OstGut och när den nya technokatedralen invigdes blev han resident DJ på Panorama Bar tillika inhouse-bokare på klubbarnas klubb. Numera är ND_Baumecker är en av de absolut mest älskade av Berghains hemma-DJs, tillsammans med BBDC-föregångare som Fiedel och Tama Sumo. Inte minst av den mest dedikerade gaycrowden. Stilmässigt ligger han någonstans mellan de två klassiska golven och spelar allt som har groove och funk – mer intresserad av rå effekt än att hålla sig på någon strikt genre-matta. Det kommer vara en dansgolvsupplevelse att minnas långt efter att portarna till källaren har slagit igen.

Vi har följt Smokey’s karriär som DJ från allra första början och vi vet också att Inkonst har ett speciellt ställe i hennes hjärta. Det har varit glädjetårdrypande att se hur alla medlemmar av danska superhjälteligan Apeiron Crew – Courtesy, Mama Snake, Solid Blake och Smokey – har lyckats nischa ut sina solokarriärer. I Smokeys fall så har den senaste tiden fokuserats mycket på att få Köpenhamns UK-scen att verkligen blomma ut med bl.a. warmup för Skepta och egna satsningen Smokey’s Hotbox. Sist hon var på Inkonst så blåste hon huvudet av Klubb Döden-crowden med ett helt fantastiskt set – från techno till UK-bas till techno igen. Nu är Black Boxens mullrande ljudsystem helt i hennes händer.

På Lilla Golvet: Inkonst All Stars. Ni vet själva. Det kommer bli kaos och överservering.