21/9
BLÄCK: Sara Lövestam
Inkonsts queerutopiska litteraturscen
Inkonsts litteraturscen BLÄCK leds av författaren, föreläsaren och transaktivisten Saga Becker. I BLÄCK bjuder hon in queera författare som intervjuas om sina verk, livet och kampen. Denna gång gästas vi av författaren och språknörden Sara Lövestam. Vi har också en förpoet som väljs ut av den queera kulturföreningen PAGE 28.
BLÄCK är en återkommande litteraturscen på Inkonst. Genom historien har queera författare, konstnärer och musiker gått i bräschen för skapandet av idéer om hur samhället kan skapas. Med BLÄCK vill vi skapa en plattform för samtal med författare om politiska eller historiska aspekter av att vara HBTQ och hur det påverkar deras skapande, fiktiva karaktärer, men också deras livsöden och kampen att få vara sig själv.
Varje kväll kommer att bjuda på en kort uppläsning av den inbjudna författaren och ett samtal med Saga Becker. I BLÄCK medverkar alltid en förpoet, en opublicerad författare i vardande som läser poesi eller en kort text. Vi har också alltid med oss Page 28, som driver en queer bokhandel på Mitt Möllan.
Sara Lövestam är författare och föreläsare, som också dyker upp i både TV och radio för att prata om språk. Enligt Svenska Dagbladet är hon “en författare som har varit bra från första början och bara blir bättre”. Hennes senaste roman “Ljudet av fötter” handlar om barnlöshet och släktarv, och har hyllats för sin förmåga att hantera svåra ämnen med humor och värme. Hon skriver även fackböcker om språk och böcker för barn och unga.
Förpoet:
Camila Alexandra är en queer konstnär, aktivist och poet från Chile. För Camila är aktivismen en viktig del av livet, därför speglar hon det hela tiden i sin konst och poesi. Hon skriver om revolution, kärlek, migration, queerhet och frihet, samt hur hen ser på världen. Delar av hens poesi hittar man på instagram eller under olika poesikvällar i Malmö. Camila har även släppt fanzines, och har just nu en utställning på Arena 305 där hon visar lite av det hon har jobbat med.
Saga Becker är författare, föreläsare och transaktivist född 1988. Belönades med Guldbagge 2015 för sin roll i filmen ”Nånting måste gå sönder”. Saga har bloggat på svts kultursatsning Edit, varit en av huvudkaraktärerna i dokumentärserien ”Tjejer som oss” och 2019 kom hennes romandebut: ”Våra Tungor smakar våld”. Saga jobbar ofta med frågor som belyser identitet, sexualitet och psykisk ohälsa och suicidprevention.
PAGE 28 är en ideell förening för alla HBTQ-personer som älskar kultur. Vi brinner för att sprida och tillgängliggöra mer kultur av och för HBTQ-personer. Vi vill vara ett queert andningshål för alla som älskar kultur men som är trötta på heterotjafs och cisnormativa narrativ. I maj 2021 öppnade vi vår HBTQ-bokhandel och kulturscen på Mitt Möllan i Malmö och genom den fortsätter vi att arbeta för att vara en självklar mötesplats och scen för Malmös alla queers!