fbpx
Inkonst

7/6
Boksläpp: Lärostycken – John Hanse & Henrik Bromander

Med sikte på samtidens akuta frågor!

Med föreställningarna Våld & pedagogik och Kropp & straff ville dramatikern Henrik Bromander och regissören John Hanse skapa nya lärostycken som tog sikte på samtidens akuta frågor.

Inspirerade av Bertolt Brecht undersökte de den politiska kampens väsen i form av föreställningar där publiken var en aktiv del av gestaltningen. Deltagarna kastar gatsten, står i armkrok i blockader, sitter i polisförhör och konstruerar tillsammans sitt fängelse i en berättelse om en rörelses uppgång och fall.

Nu finns manusen för första gången samlade i bokform tillsammans med kommenterande texter och foton. Boken säljs under kvällen till rabatterat pris.  Välkomna!

Under kvällen uppträder Ylva Karlsson från duon Karlsson & Karlsson som bland annat spelade i Athena Farrokhzads sommarprat.
Blackboxen där lärostyckena Våld & pedagogik och Kropp & straff spelat kommer vara öppen med delar av båda föreställningarnas scenografi.

Henrik Bromander är född 1982 och bosatt i Malmö. Verksam som författare, dramatiker och serietecknare. Hans senaste roman är boken Skymningstid.

John Hanse är född 1982, bosatt i Malmö och verksam som regissör. Den här boken är delvis baserad på hans avhandlingsarbete på Teaterhögskolan i Malmö: En ny generation lärostycken.

  • 7/6 2022
  • 18.00-20.00
  • Fri entré
  • FB