fbpx
Inkonst

23–24/8
Bombina Bombast “The AI Party”

Ett politiskt parti med en AI som statsministerkandidat.

Borde vi inte bara låta en artificiell intelligens styra världen? När människan förstör jorden, är det kanske dags att världsledarna kliver åt sidan till förmån för den senaste teknologin? Möt Bombina Bombasts artificiella intelligens, en superintelligent varelse som bara har ditt bästa i åtanke.

Mänskligheten har inte direkt lysande meriter när det kommer till att lösa sina egna problem. Vi har inte lärt oss mycket av årtusenden av miljöförstöring och krig utan låter oss gång på gång bli vilseledda av korrupta maktstrukturer.

För att besvara det uppenbara behovet av alternativ till mänskligt styre presenterar Bombina Bombast AI-partiet. I The AI Party får du möjlighet att möta denna revolutionerande politiska vision och även, med hjälp av VR-teknologi, partiets ledare: en artificiell superintelligent varelse som endast har ditt bästa i åtanke.

The AI Party är ett internationellt samarbete som bland annat presenterats på Festspillerne i Nord-Norge och Kiasma i Helsingfors. Det som presenteras på Inkonst är en work in progress.

Bombina Bombast är ett turnerande scenkonstkompani med sin bas i Malmö. Sedan starten 2011 har de skapat över 30 verk för scen och film som presenterats på festivaler och scener i Europa, USA och Asien.

Av Emma Bexell, Stefan Stanišić, Svante Back & Sjur Marqvardsen efter koncept av The Center for Everything (FI), Triage Live Art Collective (GE/AU), Bombina Bombast (SE) & First Kiss Production (NO) | På scen: Lars August Jørgensen | Programmering: Herman Fredlund | Praktikant: Alva Bexell | En samproduktion med: The Center for Everything och Festspillerne i Nord-Norge | Med stöd av: Kulturbryggan, Kulturrådet Sverige, Kulturrådet Norge, Region Skåne, Konstnärsnämnden & Nordisk Kulturfond.