Inkonst

1/4
Börft 30 yrs – party

Frak, Isabella live + DJs

För några år sen firade vi deras 25-årsjubileum, men nu är det äntligen dags för den stora 30-årsfesten med allas vårt favoritbolag Börft! På scen står så klart Frak, men också nya upptäckter som Isabella. DJar gör också gamla Börft-kändisar som Zwarre, Crinan, Luke Eargoggle och Underwarer_Squad.

Börft är skivbolaget som gett ut skev elektronisk musik i hela 30 år! Någonstans mellan synt, industri, techno och acid hittar man börftsoundet. Fast ändå inte riktigt. Börft har alltid stått för det spretiga, vilda, unika och oväntade där experimentlustan alltid stått i första rummet.

Börft startade som ett kassettbolag av några kids i Karlskrona 1987, sen dess har Jan ”Zwarre” Svensson varit den drivande kraften bakom bolaget. De har släppt otaliga skivor av artister som Frak, Alvars orkester, Villa Åbo, Nimam Spregleda, Kord, Enema och Gejonte, Joakim Cosmo, Daniel Araya, Andreas Tilliander, Dungeon Acid och massa fler. Nån gång på 90-talet började Börft nämnas på svenska radio och fick ett litet genombrott, men det är egentligen inte förrän de senaste åren som de verkligen fått den credit de förtjänar även internationellt.

Live

FRAK (Karlskrona, SE)
Frak är det legendariska bandet som varit verksamma liksom Börft i 30 år. En elektronisk trio som rör sig nånstans mellan house och techno. De gör här en enda spelning för att sedan vila en stund från scenen ytterligare. Frak har släppt på bolag som Sex Tags Mania, Kontra Musik and Digitalis.

ISABELLA (Boston, US)
Aktuell med ny split ep på börft tillsammans med (Selwa) Bergsonist. Hård experimentell rå funkig techno utlovas.

DJs

UNDERWARER_SQUAD (Stockholm, SE)
Har bland annat släppt en undervattens låt tillsammans med Art Alfie, duon kallar sig Shima Margarita och på sensommar 2016 släpptes den enda låten de gjort tillsammans på en samlingsplatta från skivbolaget W&LL. Hon har varit en aktiv dj sen 2006 under andra alias och haft klubbar i både Stockholm och Göteborg. Men under detta alias består hennes squad av en silvrig rullväska proppad med vågiga vinylskivor.

ZWARRE (Karlskrona, SE)
Mr Börft himself. Ser sig inte själv som någon dj men gillar att spela skivor.

CRINAN (Stockholm, SE)
En av Börfts tidiga artister och mångårig dj.

LUKE EARGOGGLE (Göteborg, SE)
Electro legend från GBG.
Arrangör
Börft & Inkonst