Inkonst

14–15/2
Libby Norman “Breaking up with J.K. Rowling”

Fan gör slut med sin idol

I ett rum fyllt av Harry Potter-memorabilia och en tatuerare på scen bjuder Libby Norman in publiken att hjälpa hen gå vidare, och vara med när ett fan bryter upp med sin idol.

Har du varit ett fan? Har du riktat din energi och uppmärksamhet mot en värld, en person, en fiktion? Har relationen till din idol väckt starka känslor av både kärlek och hat? Har du någon gång funderat på om det möjligen är dags att göra slut?

Under två kvällar erbjuder Libby Norman dig att bevittna en utrensande ritual, att hjälpa hen att avsluta relationen till en ikonisk författare, men också att minnas och sjunka in i nostalgin över det som en gång varit och sen gå vidare. Välkommen in i J.K. Rowlings magiska trollkarlsvärld för att dela minnen och läka brustna hjärtan som efter vilket breakup som helst.

Innan föreställningen kommer det hända lite skoj, så kom 18.30 prick!

TIPS! Missa inte föreläsningen Magiska möjligheter av Malin Alkestrand om Harry Potter som ett pedagogiskt verktyg i skolan den 13 februari.

Libby Norman är performancekonstnär och fanby från Storbritannien. Hens verk utforskar “fandom” som en social, konstnärlig och akademisk praktik, och hen använder sig av live-skrivande för att skapa fantexter. Hen är särskilt intresserad av mötet mellan skam och överflöd i queerkultur och fandoms. Hen är en av grundarna av konst- och producentkollektivet @somepoint som skapar platser där folk kan mötas och lära sig av varandra, träffa vänner, skapa konst och utmana neoliberala strukturer för högre utbildning. De har bland annat arrangerat “unlearning-events” på DARC studios i London och Vierte Welt i Berlin.  

Av: Libby Norman | Vän: Noa Carvajal