fbpx
Inkonst

10/12
Bullret Jazzklubb

Med Fridhem, Skurup och Musikhögskolan i Malmö

Bullret presenterar stolt hela TRE band från Fridhems Folkhögskola, Skurups Folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö!

FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLA

E-L Kvintett spelar egenskrivet material som rör sig från finstämt och vackert till grövre, mer burdusa ljudlandskap. Lekfulla och ärliga texter ramas in av levande melodier och harmonik inspirerad av bland annat modern och traditionell jazz och 60-tals pop. Gruppens sound är präglat av de olika instrumentens röster och dess samspel, och har växt fram under jam där idéerna aldrig tar slut.

Emmalisa Hallander – Vokal
Laura Kjeldsen – Saxofon
Anton Brodin – Gitarr
Anton Berndts – Bas
Filip Öhman – Trummor

SKURUPS FOLKHÖGSKOLA

Art of Blakey är en nystartad jazzseptett som spelar och tolkar musik från ett av jazzhistoriens största band, Art Blakey and the Jazz Messengers. Med stor respekt för musiken vill gruppen bjuda på svängig jazz i traditionella och nya arrangemang. Gruppen möttes på Skurups folkhögskola och har medlemmar från både Sverige och Danmark.

Olga Vestergård – Sång
Oskar Nordkvist – Trumpet
Nikolaj Nielsen – Saxofon
Thomas Wandborg – Gitarr
Ebba Dankel – Piano
William Mannerland – Bas
Erik Cappelin – Trummor

MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ

Med djärva kontraster och verklighetsfrämmande sounds färdas musikerna och lyssnaren genom landskap och rymd. Med elektroniska effekter sammanför gruppen modern konstmusik och improvisationsmusik till ett jazzigt ljudlandskap. Bandet låter improvisationen stå i fokus samtidigt som melodin och kompositionen får sin egen plats. Kvartetten Quercus har sin bas i södra Sverige. Medlemmarna träffades på musikhögskolan i Malmö och har en lång musikalisk erfarenhet från andra sammanhang. Kompositören Edvin Ekman skriver musik inspirerad av både nytt som gammalt. Man kan höra influenser från dagens modernjazz såsom modaljazzen.

Arrangör
Bullret Jazzklubb
www.bullretjazzklubb.com
https://www.facebook.com/bullretjazzklubb

  • 10/12 2019
  • 19.30 på scen 20.00
  • Fri entré
  • 13 år