fbpx
Inkonst

19/12
Bushwick Book Club: ”Makten” med Christine Owman, Julia Gray

Låter böcker inspirera till ny musik.

Romanen ”Makten” av Naomi Alderman har gett inspiration till artister att skriva ny musik. På scen ser vi Christine Owman, Julia Gray och Amanda Thorpe samt Thomas Teller & Kristian Carlsson.

Bushwick Book Club låter böcker inspirera till ny musik och annat fint. Klubben startade i Bushwick, Brooklyn och finns nu på olika platser i USA. Malmö var först i Europa och nu har även London hakat på. Du som publik behöver inte läst boken. Kom och njut av färsk musik och bra snack. Den 19 dec gästar Bushwick Inkonst, och gör det med en fantastiskt stark roman (MAKTEN) och lika kärnfulla artister som fått i uppgift att läsa den och skriva en nya låt, samt välja ut låtar som kopplar an till boken på olika vis.

Thomas Teller och Kristian Carlsson är konferencierer men även musiker resp. författare och framför även nytt material under kvällen.

Christine Owman är multi-instrumentalist och en enastående låtskrivare och artist. Gaffa kallar musiken ”drömsk, hypnotisk och farligt vacker” och kritiker runt om i världen tenderar att hylla hennes album.

Julia Gray är författare och musiker från London. Hennes EP Songs for Nora Tobias är skriven inspirerad av hennes egen bok Little Liar. Både boken och skivan har mött fin kritik och Gray är en stark liveartist, på piano och sång.

Amanda Thorpe
Artist från London med ett förflutet i New York och Paris. Släppt rosade skivor, med smarta texter och rötter i både folkmusik och jazz. Arbetar idag även med musikterapi. Gästades på albumet Union Square av Martha Wainwright och Graham Nash (Crosby, Stills, Nash & Yong).

“Makten” av Naomi Alderman
Barack Obama har nämnt den som en av sina favoritböcker 2017, den valdes till en av årets bästa böcker i bland annat New York Times och tilldelades det prestigefyllda Baileys Women’s Prize for Fiction 2017. På ytan är allt som vanligt. En nigeriansk dotter som slöar i familjens pool. En barnhemsflicka, vars religiösa föräldrar döljer sin sanna natur. En amerikansk lokalpolitiker. En okammad Londontjej med trasslig bakgrund. Men något är annorlunda. Något som får deras liv att smälta samman med förödande resultat. En mäktig, märklig kraft slår rot i världen och ger tonårsflickor monumental fysisk styrka. Läs mer…

Arrangör
Bushwick Book Club Malmö med stöd av Malmö stad och ABF Malmö.
Bushwick Book Club är konsertkonceptet där vi möter musik skapad med inspiration från litteratur.

  • 19/12 2018
  • 19.30
  • Fri entré