fbpx
Inkonst

1/9
Cape Town Electronics

En kväll med elektroniska beats i en blandning av soul, hip-hop, house och techno i sydafrikansk tappning.

Nonku Phiri / Floyd Lavine / Cora Onori / Lost Lover

Sydafrika har länge varit ett mytomspunnet fenomen när det kommer till elektronisk musik, där lokala musikstilar har utvecklats i skymundan från världens blickar. Ljudet av stilar som, Gqom från Durban, Electro Shangaan från Limpopo, sydafrikansk House och Kwaito har tagit världen med storm på senare år. Vi har äran att få presentera några av namnen som just nu bidrar till att det sydafrikanska soundet sprids över vårt jordklot.

Nonku Phiri

Nonku Phiri klev in på scenen redan som 17 åring och har sedan dess gjort sig ett namn genom en rad samarbeten med artister som Branko, Mr Carmack, Mahotella Queens, PHFAT, Crazy White Boy med flera. 2015 släppte hon sin första singel ‘Things We Do on the Weekend’ i egen regi, som fick allt fler att öppna öronen för henne runtom i världen. Hennes musikaliska mångsidighet och experimentella liveframträdanden har skapat en mystik och hype kring henne där man aldrig riktigt vet vad man kan förvänta sig. Nonku är en vokalist som rör sig fritt och obehindrat mellan olika musikstilar som house, elektronika, rap och kwaito. Nonku är aktuell med nytt material via sitt eget label Albino Black, som ni som besöker Inkonst kommer vara bland de första som hör.

Links
Spotify: https://spoti.fi/2zM49CZ
Soundcloud: https://soundcloud.com/nonkuphiri
FB: https://www.facebook.com/nonkuphiri/

Nonku Phiri – Sîfó: https://soundcloud.com/nonkuphiri/sifo-1
Branko / Mr Carmack / Nonku Phiri – Let Me Go: https://bit.ly/1PSKtyK
PHFAT / Nonku Phiri aka JungFreud: Lights Out: https://bit.ly/1tq7JsG
Things We Do on the Weekend (Live): https://bit.ly/2uB4Xoi

Floyd Lavine

Floyd Lavine är en artist av en ny afrikansk generation av musiker. En nomad född och uppvuxen i Sydafrika, med musikalisk skolning i London och numera bosatt i Berlin, som odlat fram ett sound som lett honom ut att spela på klubbar och festivaler runtom hela jorden. Hans passion för elektronisk musik är djupt rotad i afrikanska rytmer och grooves från som han beskriver som essensen av den afrikanska själen. Floyd är delägare i event- & skivbolaget RISE Music, som fokuserar på att lyfta fram afroinspirerad elektronisk musik, med residens på legendariska klubben Watergate i Berlin med regelbundna gästspel av bland andra Black Coffee, Culoe De Song och Djeff Afrozilla.

Links
Spotify: https://spoti.fi/2LnCVUh
Soundcloud: https://soundcloud.com/floyd-lavine
FB: https://www.facebook.com/floydlavine

RISE Radio Show Mix by Floyd Lavine: https://bit.ly/2mq7Lkx
Floyd Lavine & David Mayer – XI: https://bit.ly/2NjNSqL
Floyd Lavine – Meanings: https://bit.ly/2zLR9wX

Presenteras av Out of Here, i samarbete med Plattformers och Inkonst, med stöd av Malmö Stad och Region Skåne.