Inkonst

8/11
Caterina Barbieri Time-blind A/V show w Ruben Spini + V I C I M

Åskhimmel i källaren med modularsynth-mästare

Åskhimmel i källaren när modularsynth-mästaren Caterina Barbieri teamar upp med ljuskonstnären Ruben Spini nere i Black Boxen. Värmer gör Arlövs drone-stolthet V I C I M.

Det finns en utrotningshotad artspillra av musiker som hänsynslöst vräkt sig ned i modularsyntharnas krälande sladdgrop och kommit ut på andra sidan som just musiker. Detta försvinnande fåtal har den själsliga förmågan frammana verkliga kompositioner ur dessa komplexa och ibland oförsonliga apparater, och inte blott ljud som för tankarna elchocksbehandlingar av näbbmöss eller brinnande glassbilar.

Italienska snillet Caterina Barbieri tillhör denna skyddsvärda art. Det är således inte utan stolthet som vi presenterar hennes nya projekt Time-Blind nere i Black Boxen, tillsammans med landsmannen och ljusmagikern Ruben Spini. Time-Blind är ett audio-visuellt verk där ljud och ljus samverkar i skapelsen av en pulserande rymd, fylld av stjärnor och mörk materia. Det är minimalistiskt och storslaget på en och samma gång. Och totalt uppslukande.

Barbieri släppte tidigare i år sitt fjärde album Ecstatic Computation på Editions Mego och har tidigare försatt publiken i trans på festivaler som Mutek, Unsound, Atonal och Sónar.
V I C I M aka Linus Schrab är medlem i Malmö Nya Dronesällskap och Thet Liturgiske Owäsendet.
Han har med sitt fina och välpaketerade lilla kassettfamiljebolag Purlieu ordentligt stärkt Malmös aktier på den ambienta kartan. Sakralt och finstämd dronemusik, som gjord att värma upp hjärnloberna innan Barbieri och Spini.