fbpx
Inkonst

15/3
Cecilie Ullerup Schmidt & Andreas Liebmann “Exodus”

Performancekonsert om medelhavskrisen och resande

En performancekonsert av familjen Liebmann-Schmidt om de nya européerna, verkliga möten, historier och sånger delade av resande från nord och syd.

En dansk-schweizisk familj reser till Sicilien. De kommer fram till en plats som kallas Mondo Nuevo. Här samlar en grupp nigerianer krafterna efter en båtfärd i väntan på sina resedokument. De nordeuropeiska gästerna och invånarna i Mondo Nuevo berättar historier för varandra, utbyter sånger och tillbringar tid tillsammans – en vänskap verkar möjlig, men ändå helt utsiktslös. Tillsammans slår de ihjäl tiden med bordtennis. Det ljushåriga barnet leker med en badsko.

Exodus är en konsertperformance av och med familjen Liebmann-Schmidt. Deras ballad om ”de nya européerna” har sin upprinnelse i verkliga möten, berättelser och sånger, men är långt från att vara en dokumentär performance. Inspirerad av medeltida traditioner och på melodin från den danska balladen Kongebørnene berättar de om “landet på den andra sidan”– ett land så långt bort att åhörarna blir tvungna att lita på det de sjunger om.

Cecilie Ullerup Schmidt (DK) är performancekonstnär som arbetar i Norden, Tyskland och Schweiz. Hon är också kurator för festivalen WORKS AT WORK i Köpenhamn. Hon arbetar för närvarande på en avhandling i Arts and Cultural Studies och tillsammans med Lucie Tuma (Schweiz) driver hon scenkonstduon Chuck Morris.

Andreas Liebmann (CH) arbetar med platsspecifika föreställningar som tar avstamp i naturvetenskap, personliga möten, antropologi och politik som presenterats i bland annat Schweiz, Tyskland och Bolivia. Han har även skrivit manus för Theatre Freiburg, HAU Berlin, Burgtheater Vienna and Schauspielhaus Zürich.

Koncept och med: Andreas Liebmann & Cecilie Ullerup Schmidt | Scenografi & kostym: Manuel Gerst | Musik: Matthias Meppelink | Ljusdesign: Annegret Schalke | Dramaturgi: Tanja Diers | Sångcoach: Johanna Peine | Produktion: Annett Hardegen | Koreografisk rådgivare: Tiaheawery Thiaharaja | Samproduktion: Vierte Welt (Berlin), Skogen (Göteborg), Rote Fabrik (Zürich), Nordwind Festival & Sort/Hvid (Köpenhamn). | Med stöd av: Haupstadtkulturfonds och Regierenden Bürgmeister – Sentatskanzlei Kulturelle Angelegenhaiten Berlin, Stadt and kanton Zürch och Statens Kunstfond.

På engelska

Arrangör
Inkonst