fbpx
Inkonst

16/11
Circuit des Yeux

En av vår tids mest unika röster

Haley Fohr är en av vår tids mest unika röster och är på väg att växa till en av vår generations viktigaste avantgardemusiker. Hennes livespelningar lämnar ingen oberörd.

Amerikanska Circuit des Yeux kommer till Malmö. Med sig har hon sitt senaste album ‘Reaching for Indigo’ (Drag City), som har hyllats som hennes hittills starkaste.

Circuit des Yeux – alias amerikanska Haley Fohr – er en ovanlig sångerska med en djup och rå röst och ett musikaliskt universum som innehåller både syrad folk, dramatisk rock, avantgarde, elektroniska klanger och jazzimprovisation. Uttrycket kan verka introvert men fångar alltid lyssnaren med sin ofattbara intensitet.

Musiken är rå och oroande och lyfts av en röst som för tankarna till vokalister som Diamanda Galás, Patty Waters och Odetta, en röst som glider från domedagstungt mörker till gälla skrik.
Hennes konsert Roskilde 2017 räknas till en det årets festivalhöjdpunkter och nu gör hon sin första konsert i Malmö någonsin. Spelningen är fortsättningen på hennes albumturné för tokhyllade skivan ”Reaching for Indigo” en skiva som hyllats av internationella press. Bland annat skriver Pitchfork om albumet: “These songs are the most effective showcases for her singing yet, as she hums and warbles and howls over music that refuses to sit still.”

 

 

Support: 55 Cancri e

55 Cancri e är en planet men även namnet på Sara Hausenkamps soloprojekt hon startade 2014 i Berlin där hon bott de senaste 5 åren. Hon har sedan starten hunnit släppa ep:n ”Belsebubs tårar” och debutalbumet ”Att lämna Tellus”. Nu är hon tillbaka i sin kära hemstad Malmö igen och i våras blev det både ny musik och konst med projektet ”HITTA MIG” som ställdes ut på Makeriet.

55 Cancri e bjuder på nattmusik från yttre rymden, diamantklädda toner, känsliga gitarrer och vemodiga stämmor.