fbpx
Inkonst

21/10
Dirty Weekend – Py Huss-Wallin & Ester Uddén

Dirty weekend är en gastkramande och humoristisk enaktare efter den kultförklarade boken ”Dirty Weekend”. En sylvass och blodig hämnd odyssé helt rätt i tiden!

Doors 18.30/ On stage 19:00
175/125kr
Ca 60 min
Svenska
performance

Det här är berättelsen om Bella som vaknade en morgon och visste att hon hade fått nog.
Bella bor i en källare i Brighton. Bella är förföljd. Någon tittar på henne genom de fördragna gardinerna. Någon ringer henne på nätterna. Någon följer efter henne på gatan och berättar för henne vad han ska göra med henne. Kvinnor som Bella har inte råd att vänta. Bräckliga kvinnor är inte gjorda för att ta emot slag. Man har inga reserver om man är Bella. Man är jägaren eller bytet. Mördaren eller offret. För till och med lilla spröda Bella kan lyfta en hammare. Till och med hon kan hålla den med båda händerna och först svinga den högt i luften och sedan slå nedåt…

Dirty weekend är en gastkramande och humoristisk enaktare efter den kultförklarade boken ”Dirty Weekend”. I centrum står kvinnorna som dag efter dag utsätts för mäns våld och sexuella trakasserier. De kvinnor som i åratal fått anpassa sig och som tillslut gett upp om att samhället ska skydda dom. Nu har de fått nog och bestämmer sig för att ta saken i egna händer.

Iscensatt och framförd av: Py Huss-Wallin och Ester Uddén
Regiöga och koreografi: Sara Ribbenstedt
Foto: Tanne Uddén
Grafisk formgivning: Nils Granberg
Efter en roman av Helen Zahavi, i dramatisering av Britt Edwall (Colombine Teaterförlag), svensk översättning av Barbro Lagergren.

Py Huss-Wallin och Ester Uddén har sedan 2012 arbetat med att utforska maskulina och feminina normer och strukturer genom humor och satir. Bl.a. genom youtube-serien “Frasse och Mats – en studie i manlig vänskap” och föreställningen “Frasse och Mats – The real Mens show” på Turteatern.

Ester Uddén är utbildad skådespelare vid Teaterhögskolan i Malmö. Efter sin examen har hon bl.a. arbetat på Dramaten, Uppsala stadsteater, Turteatern, Orionteatern och Örebro teater. Hon har även medverkat i TV produktioner såsom Svartsjön 2 (Viaplay) och Falkenberg Forever (SVT) mfl. Hon bodde i Los Angeles i flera år där hon arbetade med standup samt producerade sin egen standup-show “Comedians & Moto”. Sedan hösten 2020 är hon verksam som skådespelare och manusförfattare i Sverige igen.

Py Huss-Wallin arbetar som regissör och skådespelare. Som regissör står hon bl.a. bakom föreställningarna “Penelope” på Teater Galeasen, ”Who´s afraid of Jenny Wilson?” på Dramaten och ”Britney” på Turteatern i Kärrtorp. Hon är även en av upphovspersonerna bakom scenkonstupplevelsen Satans Trilogi som tog plats på 3500 kvm i ett kontorskomplex i Sickla. Som skådespelare har hon medverkat i produktioner på bl.a. Dramaten, Turteatern, Folkoperan och Kulturhuset Stadsteatern.