Inkonst

27–29/8
Donna Donna “Antiporr”

Vardagsgrotesk om kropp, identitet, porr och heterosexualitet.

Donna Donna bjuder in till en vardagsgrotesk värld där ingen vill vara ensam och alla är med. Här finns en fyra meter lång hängstjärt, en önskan om att älska som Kristdemokrater älskar, ett porrbruk och en strävan att bli tittad på.

Olivia ska ha barn och ser sig själv föra det perfekta kärnfamiljslivet vidare, ända tills hennes pappa blir metoo-ad. Amir tittar mycket på porr, men vill helst träffa någon som är lite mer fantastisk, vacker, snygg, söt, fin, snäll och gullig än de i porrens värld. Och My undrar om hon kan göra porr? Eller om det kanske är bättre att satsa på att dreja?

I en värld där porr ständigt finns med i bakgrunden, låter Donna Donna kroppens lust och begär växa, svälla och ta fysisk form på scenen. Med mask, kostym och scenografi bygger de upp surrealistiska kroppar och låter dem bli till sin egen norm i en saga om kärlek, lust och ensamhet.

Donna Donna har sin bas i Malmö och har gjort teater tillsammans sedan 2015. De tycker om att slänga sig mellan genrer och uttryck. Tidigare har de spelat Royals, en svart komedi om Drottning Silvia och Prinsessan Madeleine samt Dom ska hitta oss tillsammans om Ulla Billquist, hennes självmord och kvinnan man förmodar var hennes älskarinna.

Text: Felicia Ohly | Regi: Paula Sundberg | Regiassistent: Tova Ekenberg | Scenografi, kostym, mask: Emilia Bongilaj | Producent: Maja Alasalmi | Skådespelare: Bianca Cruzeiro, Jonna Ljunggren & Carl Gustavsson. | Med stöd av: Kulturrådet, Region Skåne, Malmö Stad, Sveriges Författarfond & Stiftelsen Längmanska Kulturfonden.