fbpx
Inkonst

12–13/4
Don’t Fear Change – BRAVO TOGA

Scoutpraktiker blandas med kognitiv gruppterapi i denna dramatiska undersökning om att fly ifrån vår domesticerade vardag och återvända till vårt inre otämjda “wildlife”.

Datum: 12-13/4
Dörrar: 18:30 / På Scen: 19:00
135/175 kr
60 min
svenska/engelska
performance

 

Mänskligheten underhåller sig med nonsens och döda ting. Det finns ingen planet B, men tänk om planet A står för Anpassning? Och när sa förresten naturen att den ens vill räddas av oss och inte ifrån oss? 

Utifrån hypotesen att apokalypsen är en tråkig dystopi: inget grandiost slagfält utan bara lite mindre av allt kul i en långsam kollaps av biologiskt mångfald och kapitalism, skapar BRAVO TOGA performanceverket Don’t Fear Change. En koreografisk och dramatisk undersökning av att fly ifrån vår domesticerade vardag och återvända till vårt inre otämjda “wildlife”.

Genom att utforska paradoxen att vara en människokropp med en förhistorisk djurhjärna undrar BRAVO TOGA hur mänskligheten ska klara av denna cliffhanger-fas vi befinner oss i. Don’t Fear Change sätter fokus på känslan av mänsklighetens framtid som en återvändsgränd genom att korsbefrukta interimistiska scoutpraktiker med faktisk kognitiv gruppterapi. Likt ett rockband i ålderskris som rannsakar sin toxic livsstil frågar vi oss själva: Är detta den bästa versionen av oss?

Av och med:
BRAVO TOGA: Anna Kuusamo, Sara Ribbenstedt and Lena Bondeson
Ljuddesign: Bernt Karsten Sannerud
Make-up design: Moa Hedberg
Grafisk design: Aske Loewe (poster)

BRAVO TOGA är en nordisk performancegrupp som arbetar med konceptuell scenkonst och tvärdisciplinära utrymmen mellan dans och teater. Gruppen har varit aktiv sedan 2016 och består av Anna Kuusamo (FIN), Lena Bondeson (DK) och Sara Ribbenstedt (SE). Genom kollektivt skapande som arbetsmetod strävar gruppen efter att göra taktilt, abstrakt smart och woke perfomancekonst. BRAVOTOGA jobbar utifrån “lameness” som ett element av deras konstnärliga praktik – och mottot att det mest effektiva sättet att arbeta normkritiskt är genom humor.

www.bravotoga.com