fbpx
Inkonst

5/5
El Perro Del Mar + Support: Ella Blixt

Explosiva ljudlandskap som utspelar sig i Trumperan.

Popundret El Perro Del Mar är tillbaka är med nya ep:n ‘We Are History’ på Ging Ging Recordings. 

De som följt El Perro Del Mar sedan debuten 2005 vet att Sarah Assbring, kvinnan bakom artistnamnet, är en artist som ständigt fortsätter utforska och spränga sina musikaliska och uttryck och gränser. Det som startade som ett melankoliskt doo-wop enmansprojekt har sedan dess tagit vägar genom klassiska instrumentala kompositioner om döden, via basfinurlig softrock, elektronisk eklektism och tillslut till Bollywood-doftande pop som på senaste albumet ‘KoKoro’ från 2016. Utforskandet må vara synonymt med El Perro Del Mar men så är även hjärtats betydelse och vikten av sanningsägande i hennes musik oavsett hur den låter.

När El Perro Del Mar nu är tillbaka är det med ep:n ‘We Are History’ som enligt artisten själv ska ses som senaste albumet KoKoros mörka baksida. Ep:n utspelar sig i nutid, Trumperan, men med en fot stadigt förankrad i historien.
I december förra året kom första singeln “Fight For Life” och den 23 februari släpptes ‘We Are History’ via Ging Ging Recordings.

Support: Ella Blixt

Ella Blixt är en stockholmsbaserad låtskrivare, producent och musiker med rötterna i Hultsfred. Genom åren har hon haft hjärta, hjärna, tänder och fötter i många olika projekt. Under flera år bodde och arbetade hon i Berlin med projekt kopplade till det välrenommerade indiebolaget Morr Music. Sedan dess har hon tagit sig an nya älsklingar i nya instrument och tillvägagångssätt i nya mindre eller större samarbeten. Vid sidan av alla projekt har Ella skrivit mängder av låtar som blivit liggandes på hög, tappats bort eller har fått följa med längs vägen som kompisar från förr. Nya tillkommer hela tiden.
Det kanske krävdes en hel sommar ensam i ett torp i småland för att Ella skulle plocka upp låtarna en efter en och undersöka vad de skulle kunna erbjuda. Lekfullt, nyfiket och med inspiration av olika eror, genrer och uttryck har hon låtit sångerna växa till färgglada popfantasier som bara låter som hennes egna. Debutsingeln Winners släpptes i oktober förra året och i december kom en fyra spårs-ep med namnet “Broken EP”. Vid sin sida i produktionen har hon haft Christina Svärdström. I samband med ep-släppet var Ella på en veckolång turné i Japan tillsammans med isländska artisten Sóley.